Naročite se na naše novice in prejmite kupon za
-7% popust na celoten nakup.
-7% popust na celoten nakup.
Približuje se Ljubljanski maraton in z njim fizične priprave za lažje doseganje zastavljenega cilja. Eno najpogostejših vprašanj, ki jih dobim kot prehranska svetovalka je “Kaj je dobro, da pojem pred tekom/maratonom?”
Najbolje je, da na dan oziroma jutro maratona ne poskušamo z novimi, nenavadnimi zajtrki, ki lahko vznemirijo naš želodec in nam na koncu povzročajo težave s prebavo. Poskusite se izogniti zajtrkom z visoko vsebnostjo maščob in vlaknin, saj so težje prebavljive in bi energijo pridobivali počasneje.
Najbolj primerni so zajtrki z enostavnimi ogljikovi hidrati in beljakovinami. Seveda ne smemo pozabiti na zadostno količino vode. Primer dobrega pred-maratonskega zajtrka je na primer čičerikina omleta. Čičerika je dober vir ogljikovih hidratov in beljakovin in je lahko prebavljiva. Na 100g vsebuje približno 60g ogljikovih hidratov in 20g beljakovin.
Z vami delim recept za čičerikino omleto brez jajc, brez moke in brez glutena.
Sestavine:
Zmiksajte čičeriko, bučke in beljakovine, da dobite gosto konsistenco. Dodajte še svež drobnjak in začimbe. Na čajni žlički olivnega olja popražite mešanico (5min) in jo oblikujte po želji – v palačinko, omleto. Na koncu servirajte s svežo špinačo. Špinačo lahko prej tudi popečete kot vmesni del omlete.
Poglejte si video
Viri: nomeatathlete.com
Viri slik: tastingpage.com, strengthandsunshine.com, blog.fatfreevegan.com
Pripravila: Katarina Miklavc