Košarica
V košarici ni izdelkov.
matcha-affogato

Matcha Affogato

Če v kavarni naročiš caffe affogato, lahko pričakuješ kepico (vanilijevega) sladoleda prelito z espresso kavo. Da pa bi se izognili nervozni energiji, ki pogosto sledi skodelici kave, smo affogato pripravili v kombinaciji z dišečo Matcho

Matcha je vrsta v prah zmletega japonskega zelenega čaja. V receptu je Monika uporabila Matcho Focus, ki je visoko kakovostna matcha (ceremonial grade), primerna za prave japonske obrede.  Pri matchi Focus lahko občutite umami okus. Ima visoke vrednosti kofeina in tudi antioksidantov. Matcha vas bo sprostila in pomirila, hkrati pa ohranjala vašo pozornost.

matcha-affogato-3

Tak napitek je idealen za toplejše dni, ki prihajajo: pripravite ga za svoje prijatelje ali pa uživajte v njem, ko rabite malce oddiha od napornega dneva.

Sestavine:

matcha-affogato-1

Postopek:

  1. Domač sladoled pripravimo tako, da zamrznjene banane, rastlinsko mleko in vanilijeve proteine zblendamo do gladkega. 
  2. Za matcha affogato lahko uporabimo “svež” pravkar pripravljen sladoled ali pa ga postavimo v skrinjo za nekaj ur, da lahko iz njega oblikujemo kepice sladoleda. 
  3. V skodelico dodamo matcho v prahu, ga prelijmo z nekoliko vroče vode (ne več kot 80 stopinj) in zmešajmo z bambusovo metlico do penaste teksture. Pustimo, da se ohladi. 
  4. Hladno matcho prelijemo prek sladoleda in uživamo v trajni energiji in sočasni umirjenosti, ki nam jo ponuja. 
matcha-affogato-2

Pripravila: Monika Škorjanc https://www.instagram.com/earthlymonika/

Izdelki, ki so uporabljeni v receptu

Deli naprej....

Podobne objave

Z vami delimo prvi recept v seriji božanskih pečenih ovsenih kosmičev, ki jih lahko pričakujete na našem profilu v bližnji prihodnosti. Pri pečeni ovseni kaši gre za podobne sestavine kot pri klasičnih ovsenih kašah, le priprava in končni rezultat sta nekoliko drugačna. V kolikor te metode še niste preizkusili, vam toplo priporočamo spodnji recept za slastno beljakovinsko pečeno kašo z okusom bananinega kruha.
Ste že zasledili izraz “pumpkin spice”? Gre se za mešanico začimb, ki jo v tem delu leta v svoje napitke in sladice radi dodajajo predvsem v tujini. Na te hladne dni pri nas na veliko eksperimentiramo s toplimi napitki, ki prijetno pogrejejo v mrzlih jutrih, in zanimalo nas je, kako se bo aromatičen Sunwarrior kakav pomešal s to razvpito začimbno mešanico. Nas je okus prepričal, zate pa predlagam, da se prepričaš sam/a!
Maslo iz oreščkov prihaja v najmanj toliko okusih, kolikor vrst oreškov obstaja, načinov uporabe pa je še veliko več. Čas je, da poskusite še kaj drugega od arašidovega masla na kruhu! Minili so časi, ko smo poznali samo arašidovo maslo. Zdaj imamo na voljo mandljevo maslo, lešnikovo maslo, pa maslo iz indijskih oreščkov in celo maslo iz bučnih semen - kako vedeti, kako kar najbolje uporabiti vsakega izmed njih? Pogosto nam tudi zmanjka idej in domišljija ne seže dlje od tega, da ga namažemo na kruh ali kos sadja. Tu je 10 bolj svežih idej, kako uporabiti maslo iz oreščkov!

SLEDITE NAM NA...

MOŽNOSTI PLAČILA

MNENJA STRANK

E-NOVICE