Matcha Affogato

Če v kavarni naročiš caffe affogato, lahko pričakuješ kepico (vanilijevega) sladoleda prelito z espresso kavo. Da pa bi se izognili nervozni energiji, ki pogosto sledi skodelici kave, smo affogato pripravili v kombinaciji z dišečo Matcho

Matcha je vrsta v prah zmletega japonskega zelenega čaja. V receptu je Monika uporabila Matcho Focus, ki je visoko kakovostna matcha (ceremonial grade), primerna za prave japonske obrede.  Pri matchi Focus lahko občutite umami okus. Ima visoke vrednosti kofeina in tudi antioksidantov. Matcha vas bo sprostila in pomirila, hkrati pa ohranjala vašo pozornost.

matcha-affogato-3

Tak napitek je idealen za toplejše dni, ki prihajajo: pripravite ga za svoje prijatelje ali pa uživajte v njem, ko rabite malce oddiha od napornega dneva.

Sestavine:

matcha-affogato-1

Postopek:

  1. Domač sladoled pripravimo tako, da zamrznjene banane, rastlinsko mleko in vanilijeve proteine zblendamo do gladkega. 
  2. Za matcha affogato lahko uporabimo “svež” pravkar pripravljen sladoled ali pa ga postavimo v skrinjo za nekaj ur, da lahko iz njega oblikujemo kepice sladoleda. 
  3. V skodelico dodamo matcho v prahu, ga prelijmo z nekoliko vroče vode (ne več kot 80 stopinj) in zmešajmo z bambusovo metlico do penaste teksture. Pustimo, da se ohladi. 
  4. Hladno matcho prelijemo prek sladoleda in uživamo v trajni energiji in sočasni umirjenosti, ki nam jo ponuja. 
matcha-affogato-2

Pripravila: Monika Škorjanc https://www.instagram.com/earthlymonika/

Izdelki, ki so uporabljeni v receptu

Deli naprej...
SLEDITE NAM NA
MOŽNOSTI PLAČILA
MNENJA STRANK
E - NOVICE