Naročite se na naše novice in prejmite kupon za
-7% popust na celoten nakup.
-7% popust na celoten nakup.
Panna cotta je italijanska sladica, ki dobesedno pomeni “kuhana smetana”. Tradicionalno je narejena iz sladkane aromatizirane kreme na osnovi mlečne smetane in utrjena z želatino. Smetano se segreje le dokler se sladkor in želatina ne raztopita, nato pa se jo nalije v lončke in ohladi v hladilniku. Po nekaj urah lahko sladico zvrnemo na krožnik in dobimo lepo obliko lične sladice, ki jo lahko nato poljubno prelijemo s polivko iz kuhanega sadja ali čokolade.
Ker tradiconalna panna cotta ni najbolj zdrava, vam mi ponujamo bolj zdravo različico veganske panna cotte iz polnomastnega kokosovega mleka. Panna cotto lahko pustite belo, če greste radi izven tradicionalnih okvirjev in si boste za novo leto zaželeli malce bolj živih barv, je tu odličen recept za okusno matcha panna cotto iz zelenega čaja, prelita z malinami. Je čisto brez rafiniranega sladkorja, brez mlečnih izdelkov in tudi brez želatine. Je popolnoma veganska in obljubimo, da je veliko bolj okusna od tradicionalne.
Sestavine za 2 osebi:
Preliv iz malin:
Priprava:
1. korak: v manjši skodelici zmešamo agar agar in vodo, da se dobro raztopi. Postavimo na stran.
2. korak: v posodi segrejemo kokosovo mleko, sladilo, tapiokino moko ali koruzni škrob (za zgostitev) in strok vanilje do vrenja. Med stalnim mešanjem dodamo agar agar in kuhamo še kakšno minuto.
3. korak: kokosovi kremi primešamo matcho v prahu (obvezno skozi cedilo) in mešamo z metlico, da dobimo lepo enakomerno zeleno kremo.
4. korak: mešanico prelijemo v manjše servirne posodice in postavimo v hladilnik za vsaj 2h, da se strdi. Nato sladico iz servirnih posodic zvrnemo na krožnik.
5. korak: pripravimo preliv. Preko panna cotte prelijemo preliv iz malin: v ponvi segrejemo maline (lahko uporabimo zmrznjeno ali sveže sadje) in dodamo tekoče sladilo (javorjev sirup) in nekaj svežega limoninega soka. Nekaj malin pustimo celih. Še topel preliv prelijemo čez servirano panna cotto in jo okrasimo z malinami.
Dober tek!
Recept pripravila: Maja Jeereb, urednica portala MojeZdravje.net
Vir slik: http://www.ophelieskitchenbook.com