Košarica
V košarici ni izdelkov.

Presni bananin sladoled s slano karamelo

Presni bananin sladoled s slano karamelo

Kremast, bananin sladoled z rastlinskimi proteini in slano karamelo.

Tak sladoled bi bil lahko na jedilniku skoraj vsak dan. Če boste imeli v zamrzovalniku vedno na voljo polno posodo zamrznjenih banan, bo njegova priprava res hitra, rezultat pa tako božansko kremast. Ta sladoled vsebuje samo polnovredne zdrave sestavine. 

Če ste vsak dan športno aktivni in vam po napornem treningu paše sadje ali velika porcija sladoleda, poskusite s tem preprostim receptom. Na koncu mu dodajte še merico Sunwarrior Blend proteinov (okus natural ali vanilija) ali kolagen gradnikov z okusom slane karamele za boljšo regeneracijo in rezultat je sladica, ki se je nikakor ne boste naveličali!

Sestavine za sladoled:

Sestavine za slano karamelo:

  • 8 izkoščičenih datljev medjool
  • 1 skodelica vode
  • 1 jušna žlica sojine omake tamari
  • 1 jušna žlička baobaba v prahu, po želji za sladilo

Priprava sladoleda:

  1. Banane olupimo in zamrznemo
  2. Zamrznjene narežemo na manjše koščke (ali pa to storimo že pred zamrzovanjem) in jih v zmogljivem blenderju zmešamo v sladoled.
  3. To lahko storimo tudi v multipraktiku, a previdno, da ne pregori – najbolje je, da jih v primeru multipraktika pustimo na sobni temperaturi, da se delno odtajajo.
  4. Ko so banane zmiksane v sladoledno maso, jim dodamo še merico proteinov ali kolagen gradnikov z okusom slane karamele.
  5. Sladoled prestavimo v skledo in postavimo v zamrzovalnik, medtem ko pripravljamo karamelo.

Priprava slane karamele:

  1. Vse sestavine za karamelo zmešamo v blenderju, da dobimo gladek preliv.
  2. Po želji dodamo manj ali več vode, odvisno od tega, kako gost preliv želimo.
  3. Prelijemo prek sladoleda.

Čez lahko posujemo s kakavovimi zrni in murvami.


Uživajte!

Vir: prilagojen po receptu iz našega portala https://www.mojezdravje.net/recept-za-presni-sladoled-s-slano-karamelo/, foto by Eva Žontar, 2016

Deli naprej....

Podobne objave

Z vami delimo prvi recept v seriji božanskih pečenih ovsenih kosmičev, ki jih lahko pričakujete na našem profilu v bližnji prihodnosti. Pri pečeni ovseni kaši gre za podobne sestavine kot pri klasičnih ovsenih kašah, le priprava in končni rezultat sta nekoliko drugačna. V kolikor te metode še niste preizkusili, vam toplo priporočamo spodnji recept za slastno beljakovinsko pečeno kašo z okusom bananinega kruha.
Ste že zasledili izraz “pumpkin spice”? Gre se za mešanico začimb, ki jo v tem delu leta v svoje napitke in sladice radi dodajajo predvsem v tujini. Na te hladne dni pri nas na veliko eksperimentiramo s toplimi napitki, ki prijetno pogrejejo v mrzlih jutrih, in zanimalo nas je, kako se bo aromatičen Sunwarrior kakav pomešal s to razvpito začimbno mešanico. Nas je okus prepričal, zate pa predlagam, da se prepričaš sam/a!
Maslo iz oreščkov prihaja v najmanj toliko okusih, kolikor vrst oreškov obstaja, načinov uporabe pa je še veliko več. Čas je, da poskusite še kaj drugega od arašidovega masla na kruhu! Minili so časi, ko smo poznali samo arašidovo maslo. Zdaj imamo na voljo mandljevo maslo, lešnikovo maslo, pa maslo iz indijskih oreščkov in celo maslo iz bučnih semen - kako vedeti, kako kar najbolje uporabiti vsakega izmed njih? Pogosto nam tudi zmanjka idej in domišljija ne seže dlje od tega, da ga namažemo na kruh ali kos sadja. Tu je 10 bolj svežih idej, kako uporabiti maslo iz oreščkov!

SLEDITE NAM NA...

MOŽNOSTI PLAČILA

MNENJA STRANK

.