Košarica
V košarici ni izdelkov.

Prosena kaša s kolagenom in domačo figovo marmelado za lepe lase

Prosena kaša s kolagenom in domačo figovo marmelado za lepe lase

Sašin priljubljen zajtrk je prava vitaminsko-mineralna bomba za lepe lase.

Temu okusnemu receptu s kolagen gradniki je dodala še domačo figovo marmelado, ki odlično poveže vse sestavine v prijetne jesenske okuse.

Tako kot vse ostalo, tudi lase hranimo od noter navzven. Posebej ob menjavi letnih časov jim bo kura z vsakodnevnimi takimi kašicami zelo koristila, svojo hvaležnost pa bodo s hitrejšo rastjo in večjim sijajem vaši lasje izkazali že par tednov po njej. Proso, to starodavno žito brez glutena, je prava zakladnica mineralov, saj vsebuje večje količine fosforja, magnezija in železa ter silicija. Je tudi eno redkih žit s kremenčevo kislino, ki je nujno potrebna za normalno rast nohtov, las in kože.

Psilium vlaknine indijskega trpotca poskrbijo za čiščenje črevesja in lažji pretok odpadnih snovi iz telesa. Laneno seme vsebuje Omega-3- ALA maščobne kisline in B vitamine, ki poleg vseh pozitivnih učinkov za razvoj telesa, preprečujejo izsušenost kože in las.  Fige vsebujejo vsaj 17 različnih aminokislin, od preostalega sadja se razlikujejo predvsem po precej večji količini kalcija, železa in kalija. Z razlogom figam pravijo tudi ‘sadje za srečo’.

Recept za proseno kašo s kolagen gradniki in domačo figovo marmelado 

Sestavine za kašo: 

Izdelki, ki so uporabljeni v receptu

Deli naprej....

Podobne objave

Z vami delimo prvi recept v seriji božanskih pečenih ovsenih kosmičev, ki jih lahko pričakujete na našem profilu v bližnji prihodnosti. Pri pečeni ovseni kaši gre za podobne sestavine kot pri klasičnih ovsenih kašah, le priprava in končni rezultat sta nekoliko drugačna. V kolikor te metode še niste preizkusili, vam toplo priporočamo spodnji recept za slastno beljakovinsko pečeno kašo z okusom bananinega kruha.
Ste že zasledili izraz “pumpkin spice”? Gre se za mešanico začimb, ki jo v tem delu leta v svoje napitke in sladice radi dodajajo predvsem v tujini. Na te hladne dni pri nas na veliko eksperimentiramo s toplimi napitki, ki prijetno pogrejejo v mrzlih jutrih, in zanimalo nas je, kako se bo aromatičen Sunwarrior kakav pomešal s to razvpito začimbno mešanico. Nas je okus prepričal, zate pa predlagam, da se prepričaš sam/a!
Maslo iz oreščkov prihaja v najmanj toliko okusih, kolikor vrst oreškov obstaja, načinov uporabe pa je še veliko več. Čas je, da poskusite še kaj drugega od arašidovega masla na kruhu! Minili so časi, ko smo poznali samo arašidovo maslo. Zdaj imamo na voljo mandljevo maslo, lešnikovo maslo, pa maslo iz indijskih oreščkov in celo maslo iz bučnih semen - kako vedeti, kako kar najbolje uporabiti vsakega izmed njih? Pogosto nam tudi zmanjka idej in domišljija ne seže dlje od tega, da ga namažemo na kruh ali kos sadja. Tu je 10 bolj svežih idej, kako uporabiti maslo iz oreščkov!

SLEDITE NAM NA...

MOŽNOSTI PLAČILA

MNENJA STRANK

E-NOVICE