Košarica
V košarici ni izdelkov.

Proteinske palačinke z gozdnimi sadeži

Proteinske palačinke z gozdnimi sadeži

Mehke, sočne proteinske palačinke brez glutena. Veganski in preprost recept, ki ga boste zlahka osvojili in le v nekaj minutah naredili okusne palačinke.

S tem obrokom boste zaužili kar 20 gramov beljakovin, palačinke pa vas bodo zato bolj nasitile kot običajne, ki sicer ne vsebujejo toliko beljakovin in vlaknin, zato je lahko to odličen uravnotežen obrok (zajtrk ali malica) tudi kadar hujšate. 

Sestavine:

Za preliv:

  • 2 žlici javorjevega sirupa
  • 1 lonček jagod in borovnic ali mešanega jagodičevja

Priprava:

  1. Zmiksamo ovsene kosmiče v moko
  2. Posebej namočimo lanena semena v malo vode in pustimo stati 5 minut
  3. V blenderju zmiksamo ovseno moko, proteine, ovseno mleko in dodamo še namočena lanena semena. Lahko dodamo ščepec soli.
  4. Palačinke pečemo 3-5 minut na rahlo pomaščeni ponvi (premazano s kokosovim oljem), naredimo manjše in bolj debele kot običajno. 
  5. Vmes naredimo preliv: zmiksamo sveže ali odtaljeno zamrznjeno jagodičevje z javorjevim sirupom in prelijemo čez palačinke.
  6. Po želji potresemo s kokosom ali narezanimi lešniki.

Dober tek!

Recept pripravila: Katarina Katanec, video recept najdete tukaj.

Deli naprej....

Podobne objave

Z vami delimo prvi recept v seriji božanskih pečenih ovsenih kosmičev, ki jih lahko pričakujete na našem profilu v bližnji prihodnosti. Pri pečeni ovseni kaši gre za podobne sestavine kot pri klasičnih ovsenih kašah, le priprava in končni rezultat sta nekoliko drugačna. V kolikor te metode še niste preizkusili, vam toplo priporočamo spodnji recept za slastno beljakovinsko pečeno kašo z okusom bananinega kruha.
Ste že zasledili izraz “pumpkin spice”? Gre se za mešanico začimb, ki jo v tem delu leta v svoje napitke in sladice radi dodajajo predvsem v tujini. Na te hladne dni pri nas na veliko eksperimentiramo s toplimi napitki, ki prijetno pogrejejo v mrzlih jutrih, in zanimalo nas je, kako se bo aromatičen Sunwarrior kakav pomešal s to razvpito začimbno mešanico. Nas je okus prepričal, zate pa predlagam, da se prepričaš sam/a!
Maslo iz oreščkov prihaja v najmanj toliko okusih, kolikor vrst oreškov obstaja, načinov uporabe pa je še veliko več. Čas je, da poskusite še kaj drugega od arašidovega masla na kruhu! Minili so časi, ko smo poznali samo arašidovo maslo. Zdaj imamo na voljo mandljevo maslo, lešnikovo maslo, pa maslo iz indijskih oreščkov in celo maslo iz bučnih semen - kako vedeti, kako kar najbolje uporabiti vsakega izmed njih? Pogosto nam tudi zmanjka idej in domišljija ne seže dlje od tega, da ga namažemo na kruh ali kos sadja. Tu je 10 bolj svežih idej, kako uporabiti maslo iz oreščkov!

SLEDITE NAM NA...

MOŽNOSTI PLAČILA

MNENJA STRANK

.