Košarica
V košarici ni izdelkov.

Proteinski browniji z malinami (in skrivno sestavino)

Proteinski browniji z malinami (in skrivno sestavino)

Nebesa za čokoholike izgledajo kot bogato čokoladni browniji z dodatkom svežih malin. Skrivna sestavina je avokado, ki se ga (brez skrbi) ne da nič okusiti niti videti, v njegovo zahvalo pa v teh brownijih uporabljamo skoraj zanemarljivo količino kokosovega olja, saj avokado v receptu nadomešča maslo.

Suhe sestavine:

Mokre sestavine:

  • 2 lončka rastlinskega mleka (475 ml)
  • 1 laneno »jajce« (1 žlica mletih lanenih semen + 2 žlici vode)
  • 1 zrel avokado (zmečkan)
  • 2 žlici ekstra deviškega kokosovega olja (sobne temperature)

Preostale sestavine:

Postopek:

  1. Laneno seme zmešamo z vodo in postavimo na stran za 10 min, da se zgosti.
  2. V eni posodi zmešamo vse suhe sestavine za maso, v drugi pa mokre. V posodo s suhimi sestavinami dodamo mokre in vse skupaj s kuhalnico narahlo premešamo, le toliko, da se sestavino navlažijo in sprimejo skupaj. Nazadnje v maso nežno vmešamo še koščke temne čokolade in maline.
  3. Zmes vlijemo v pekač velikosti 30 x 17 cm. Pečemo v vnaprej segreti pečici na 180 °C približno 30 min.

Pripravila: Monika Škorjanc, https://www.instagram.com/earthlymonika/

Deli naprej....

Podobne objave

Z vami delimo prvi recept v seriji božanskih pečenih ovsenih kosmičev, ki jih lahko pričakujete na našem profilu v bližnji prihodnosti. Pri pečeni ovseni kaši gre za podobne sestavine kot pri klasičnih ovsenih kašah, le priprava in končni rezultat sta nekoliko drugačna. V kolikor te metode še niste preizkusili, vam toplo priporočamo spodnji recept za slastno beljakovinsko pečeno kašo z okusom bananinega kruha.
Ste že zasledili izraz “pumpkin spice”? Gre se za mešanico začimb, ki jo v tem delu leta v svoje napitke in sladice radi dodajajo predvsem v tujini. Na te hladne dni pri nas na veliko eksperimentiramo s toplimi napitki, ki prijetno pogrejejo v mrzlih jutrih, in zanimalo nas je, kako se bo aromatičen Sunwarrior kakav pomešal s to razvpito začimbno mešanico. Nas je okus prepričal, zate pa predlagam, da se prepričaš sam/a!
Maslo iz oreščkov prihaja v najmanj toliko okusih, kolikor vrst oreškov obstaja, načinov uporabe pa je še veliko več. Čas je, da poskusite še kaj drugega od arašidovega masla na kruhu! Minili so časi, ko smo poznali samo arašidovo maslo. Zdaj imamo na voljo mandljevo maslo, lešnikovo maslo, pa maslo iz indijskih oreščkov in celo maslo iz bučnih semen - kako vedeti, kako kar najbolje uporabiti vsakega izmed njih? Pogosto nam tudi zmanjka idej in domišljija ne seže dlje od tega, da ga namažemo na kruh ali kos sadja. Tu je 10 bolj svežih idej, kako uporabiti maslo iz oreščkov!

SLEDITE NAM NA...

MOŽNOSTI PLAČILA

MNENJA STRANK

.