Košarica
V košarici ni izdelkov.

Proteinski čokoladni shake za vsak dan

Proteinski čokoladni shake za vsak dan

Zadnjih nekaj mesecev v vsak nov delovni dan vstopim enako. Družbo mi delajo jutranje rutine, ki so se v tem času izkazale za prave in moje najbolj zveste spremljevalke. Celoviti seznam mojih počasnih jutranjih rutin dobiš tukaj, vključuje pa moj vsakodnevni zajtrk, ki ga danes delim s teboj in dodaten recept za jutranje shote s svežim invgerjem in kurkumo. 


Moj zajtrk je vsak dan enak. Pred leti bi se mi to zdelo neverjetno in blazno dolgočasno, danes pa uživam ob trenutkih, ko pripravljam svoj jutranji proteinski shake in se s tem izognem dodatnim odločitvam. Teh imam pri vsakodnevnem delu ogromno, zato si zjutraj privoščim podaljšan “možganski počitek”.

Proteinski čokoladni shake je krasen način za vstop v nov delovni (ali vikend, seveda) dan. Poleg tega, da je čokoladen in že sam po sebi čudovitega okusa, z njim se brez večjih težav vzpnem do kosila. V šestih urah, ki me ločijo do kosila, ne čutim lakote in se elegantno izognem nezdravim prigrizkom ali skokom do najbližjega avtomata s hrano.

Za proteinski čokoladni jutranji shake potrebuješ:


Priprava:

Vse sestavine streseš v blender ali multipraktik in dobro premešaš. Natočiš v kozarec in si privoščiš hiter, enostaven in odličen zajtrk. 


Domače mandljevo mleko:

  • 1 skodelica mandljev
  • 1l vode

Priprava:

Mandlje za vsaj 8 ur namočiš v vodo, da se omehčajo. Nato jih dobro spereš pod tekočo vodo. Dobro oprane streseš v blender in dodaš 1 liter sveže vode iz pipe. Obe sestavini dobro premešaš na visokih obratih, da dobiš lepo, belo tekočino. Nato si pripraviš gazo, cedilo ali (po mojih izkušnjah daleč najboljše) vrečko za perilo, prek katere precediš mleko in ga ločiš od t. i. mandljeve pulpe. To lahko uporabiš za pripravo mandljeve moke ali pa enostavno dodaš k svoji doma pripravljeni granoli.

Mandljevo mleko pretočiš v stekleno steklenico in v hladilniku hraniš do 4 dni.

Pripravila: Nina Gaspari, ninagaspari.com in IG @ninagaspari

Deli naprej....

Podobne objave

Z vami delimo prvi recept v seriji božanskih pečenih ovsenih kosmičev, ki jih lahko pričakujete na našem profilu v bližnji prihodnosti. Pri pečeni ovseni kaši gre za podobne sestavine kot pri klasičnih ovsenih kašah, le priprava in končni rezultat sta nekoliko drugačna. V kolikor te metode še niste preizkusili, vam toplo priporočamo spodnji recept za slastno beljakovinsko pečeno kašo z okusom bananinega kruha.
Ste že zasledili izraz “pumpkin spice”? Gre se za mešanico začimb, ki jo v tem delu leta v svoje napitke in sladice radi dodajajo predvsem v tujini. Na te hladne dni pri nas na veliko eksperimentiramo s toplimi napitki, ki prijetno pogrejejo v mrzlih jutrih, in zanimalo nas je, kako se bo aromatičen Sunwarrior kakav pomešal s to razvpito začimbno mešanico. Nas je okus prepričal, zate pa predlagam, da se prepričaš sam/a!
Maslo iz oreščkov prihaja v najmanj toliko okusih, kolikor vrst oreškov obstaja, načinov uporabe pa je še veliko več. Čas je, da poskusite še kaj drugega od arašidovega masla na kruhu! Minili so časi, ko smo poznali samo arašidovo maslo. Zdaj imamo na voljo mandljevo maslo, lešnikovo maslo, pa maslo iz indijskih oreščkov in celo maslo iz bučnih semen - kako vedeti, kako kar najbolje uporabiti vsakega izmed njih? Pogosto nam tudi zmanjka idej in domišljija ne seže dlje od tega, da ga namažemo na kruh ali kos sadja. Tu je 10 bolj svežih idej, kako uporabiti maslo iz oreščkov!

SLEDITE NAM NA...

MOŽNOSTI PLAČILA

MNENJA STRANK

.