-
Email: info@super-hrana.si
-
Pokličite nas: 069 69 72 36
Proteinski čokoladni shake za vsak dan
- 24. 03. 2019
- 11:41 pop
Zadnjih nekaj mesecev v vsak nov delovni dan vstopim enako. Družbo mi delajo jutranje rutine, ki so se v tem času izkazale za prave in moje najbolj zveste spremljevalke. Celoviti seznam mojih počasnih jutranjih rutin dobiš tukaj, vključuje pa moj vsakodnevni zajtrk, ki ga danes delim s teboj in dodaten recept za jutranje shote s svežim invgerjem in kurkumo.
Moj zajtrk je vsak dan enak. Pred leti bi se mi to zdelo neverjetno in blazno dolgočasno, danes pa uživam ob trenutkih, ko pripravljam svoj jutranji proteinski shake in se s tem izognem dodatnim odločitvam. Teh imam pri vsakodnevnem delu ogromno, zato si zjutraj privoščim podaljšan “možganski počitek”.
Proteinski čokoladni shake je krasen način za vstop v nov delovni (ali vikend, seveda) dan. Poleg tega, da je čokoladen in že sam po sebi čudovitega okusa, z njim se brez večjih težav vzpnem do kosila. V šestih urah, ki me ločijo do kosila, ne čutim lakote in se elegantno izognem nezdravim prigrizkom ali skokom do najbližjega avtomata s hrano.
Za proteinski čokoladni jutranji shake potrebuješ:
- 1 banano
- 1 čajno žličko arašidovega masla
- 1 jušno žlico ovsenih kosmičev
- 1/2 čajne žličke kakovostnega kakava
- 1/4 čajne žličke cimeta v prahu
- 1 merico (25 g) Sunwarrior proteinov z okusom čokolade
- 250 ml mandljevega mleka (seveda lahko izbereš tudi kakšno drugo mleko).
Priprava:
Vse sestavine streseš v blender ali multipraktik in dobro premešaš. Natočiš v kozarec in si privoščiš hiter, enostaven in odličen zajtrk.
Domače mandljevo mleko:
- 1 skodelica mandljev
- 1l vode
Priprava:
Mandlje za vsaj 8 ur namočiš v vodo, da se omehčajo. Nato jih dobro spereš pod tekočo vodo. Dobro oprane streseš v blender in dodaš 1 liter sveže vode iz pipe. Obe sestavini dobro premešaš na visokih obratih, da dobiš lepo, belo tekočino. Nato si pripraviš gazo, cedilo ali (po mojih izkušnjah daleč najboljše) vrečko za perilo, prek katere precediš mleko in ga ločiš od t. i. mandljeve pulpe. To lahko uporabiš za pripravo mandljeve moke ali pa enostavno dodaš k svoji doma pripravljeni granoli.
Mandljevo mleko pretočiš v stekleno steklenico in v hladilniku hraniš do 4 dni.
Pripravila: Nina Gaspari, ninagaspari.com in IG @ninagaspari
Deli naprej....
Podobne objave
- 10
- Sep
- 02
- Nov
- 08
- Sep
MNENJA STRANK
PRIJAVITE SE NA E-NOVICE
Prijavi se na naše zdrave novice, da boš na tekočem o vseh novostih, najnovejših receptih in ekskluzivnih akcijah!
Hvala!
Za potrditev prijave je potrebno, da kliknete na povezavo v e-mailu, ki smo vam ga poslali.