Naročite se na naše novice in prejmite kupon za
-7% popust na celoten nakup.
-7% popust na celoten nakup.
Okusen, kremast sadni sladoled s sočnimi poletnimi sadeži in rastlinskimi beljakovinami.
Za pripravo 6 sladolednih lučk in 6 lončkov potrebujemo naslednje sestavine:
Priprava sladoleda:
Za pripravo kremastega sladoleda je odlično, če indijske oreščke vsaj 3 ure prej namakate. Če bi radi sladoled naredili hitreje, jih namočite v topli ali vroči vodi, tako se bodo prej zmehčali. Banane narežite na kolutke in jih zamrznite za vsaj 1-2 uri. Ostale sestavine uporabite sveže.
1. korak: pripravimo modelčke za lučke. Po želji jih okrasimo ob stenah s svežim sadjem. Medtem namakamo indijske oreščke.
2. korak: pripravimo sladoledno kremo: najprej narezane zamrznjene banane damo v blender.
3. korak: dodamo namočene indijske oreščke in dolijemo mleko zemeljskih mandljev. Če ga želite pripraviti sami, uporabite namočene zemeljske mandlje in sledite receptu spodaj (na koncu objave).
4. korak: zmiskamo v gladko kremo. Miksamo približno 1 minuto do gladke mase. Pri tem si pomagamo s palico ali blender vmes ugašamo.
5. korak: dodamo rastlinske beljakovine Sunwarrior z okusom jagodičevja in sveže narezano sadje po izbiri. Ponovno mešamo.
6. korak: Maso vlijemo v pripravljene modelčke za lučke. Pazimo, da ne nalijemo čisto do vrha, malenkost pustimo zaradi pokrovčkov.
7. korak: vsako lučko zapremo z vrha ali v modelčke dodamo lesene palčke, če nimamo že takšnih modelčkov.
8. korak: s preostalo maso napolnimo skodelice in okrasimo z borovnicami.
Vse skupaj postavimo za 2 uri v zamrzovalnik, nato sveže postrežemo. Ta sladoled je lahko tudi odličen poletni zajtrk.
Lahko ga postrežete s presno granolo. Uživajte v zdravem sladkanju! 🙂
Za celoten postopek si oglejte video recept:
Za pripravo domačega napitka iz zemeljskih mandljev, najdete recept tukaj.