Košarica
V košarici ni izdelkov.
“Pumpkin spice” kakav

“Pumpkin spice” kakav

Ste že zasledili izraz “pumpkin spice”? Gre se za mešanico začimb, ki jo v tem delu leta v svoje napitke in sladice radi dodajajo predvsem v tujini. Na te hladne dni pri nas na veliko eksperimentiramo s toplimi napitki, ki prijetno pogrejejo v mrzlih jutrih, in zanimalo nas je, kako se bo aromatičen Sunwarrior kakav pomešal s to razvpito začimbno mešanico. Nas je okus prepričal, zate pa predlagam, da se prepričaš sam/a! 

Sunwarrior 100 % kakav je proizveden s posebnim postopkom (‘Dutch-process’), kjer odstranijo kiselkast okus kakava in tako pride bogat čokoladni okus zares do izraza. Kakav je tudi dober vir železa in bakra. Železo ima vlogo pri kognitivnih funkcijah, pri nastajanju rdečih krvničk in hemoglobina, oba pa imata vlogo pri delovanju imunskega sistema.

Sestavine:

Postopek:

  1. V blenderju toplo mleko zmiksamo z vsemi preostalimi sestavinami, da dosežemo, da se med seboj res dobro povežejo. Lahko pa vse sestavine združimo tudi v manjši kozici, kjer kakav vestno mešamo in dobro segrejemo. 
  2. Po želji postrežemo s sladko smetano ali s spenjenim mlekom – mi smo našo penico dosegli z Mimy mandljevo osnovo.

Pripravila: Monika Škorjanc, https://www.instagram.com/earthlymonika/

Deli naprej....

Podobne objave

Z vami delimo prvi recept v seriji božanskih pečenih ovsenih kosmičev, ki jih lahko pričakujete na našem profilu v bližnji prihodnosti. Pri pečeni ovseni kaši gre za podobne sestavine kot pri klasičnih ovsenih kašah, le priprava in končni rezultat sta nekoliko drugačna. V kolikor te metode še niste preizkusili, vam toplo priporočamo spodnji recept za slastno beljakovinsko pečeno kašo z okusom bananinega kruha.
Maslo iz oreščkov prihaja v najmanj toliko okusih, kolikor vrst oreškov obstaja, načinov uporabe pa je še veliko več. Čas je, da poskusite še kaj drugega od arašidovega masla na kruhu! Minili so časi, ko smo poznali samo arašidovo maslo. Zdaj imamo na voljo mandljevo maslo, lešnikovo maslo, pa maslo iz indijskih oreščkov in celo maslo iz bučnih semen - kako vedeti, kako kar najbolje uporabiti vsakega izmed njih? Pogosto nam tudi zmanjka idej in domišljija ne seže dlje od tega, da ga namažemo na kruh ali kos sadja. Tu je 10 bolj svežih idej, kako uporabiti maslo iz oreščkov!
Presne energijske kroglice so ena najbolj enostavnih presnih sladic. Pripravljene so v manj kot desetih minutah, po želji pa jih lahko naredimo večje količine in jih imamo vedno pri roki, kadar nas prime želja po sladkem. Če uporabimo prave sestavine, so presne kroglice tudi tako zdrave, da si jih brez slabe vesti privoščimo kot hranljiv prigrizek/obrok (in ne nujno kot sladico). S spreminjanjem sestavin jih lahko naredimo bolj energijske, bolj beljakovinske, čokoladne, sadne, z esencialnimi omega maščobnimi kislinami...

SLEDITE NAM NA...

MOŽNOSTI PLAČILA

MNENJA STRANK

.