Ta probiotik ti lahko reši težave na dopustu

Ko smo na dopustu žal ne moremo vplivati na to, kako toplo bo morje in ali bomo vseh 10 dni počitnic imeli lepo vreme.

Lahko pa poskrbimo in se pripravimo, da nam prebava ne bo delala večjih težav ter bomo tako imeli eno skrb manj.

Prav prebavne težave so pogost zdravstveni problem, ki marsikoga doleti med počitnikovanjem. Lahko imamo smolo in se zastrupimo z vodo ali hrano, velikokrat pa na nelagodje v črevesju vpliva tudi spremenjeno okolje v katerem bivamo.

Ste vedeli?

Pogosto nas na dopustu lahko doleti okužba s patogenimi (škodljivimi) mikroorganizmi, ker enostavno nismo navajeni na bakterije in viruse, ki so sicer normalno prisotni v okolju, kjer počitnikujemo.

Lokalni prebivalci zato veliko bolje tolerirajo te mikroorganizme, saj so si ustvarili določeno stopnjo odpornosti, ker je njihov imunski sistem konstantno izpostavljen takemu okolju.

 

A temu se lahko izognemo, če dovolj zgodaj in pravilno ukrepamo.

Kako?

S pravo izbiro probiotikov! 😊

Pravilna izbira probiotikov zna biti za marsikoga težavna: poleg tega, da moramo biti pozorni, da izberemo dobre in učinkovite probiotike, ki morajo vsebovati:

  • podatek o rodu, vrsti in sevu bakterije (npr.: Lactobacillus acidophilus DDS-1 ali Bacillus subtilis DE111),
  • številčnost bakterij na odmerek (kapsulo),
  • in navodila za uporabo,

moramo biti še pozorni, da izberemo primerne glede na problematiko, ki jo želimo z njimi reševati: nekateri sevi so npr. bolj primerni za odpravo zaprtja, drugi pa so bolj koristni v primeru drisk ali drugih težav.

Zato je pomembno, da pred nakupom preverimo, katere probiotične kulture vsebuje izbran probiotik in kakšna je njihova vloga.

Kateri bodo vam lahko najbolj pomagali v času dopusta?

Zagotovo tisti probiotiki, ki bodo vsebovali probiotično kvasovko Saccharomyces boulardii.

Omenjena kvasovka preprečuje rast patogenih organizmov, kot so Candida albicans, Clostridium difficile, Escherichia coli, Salmonella enterica in tvorbo enterotoksinov, ob enem pa omogoča rast dobrih bifidobakterij. 

V primeru, da se odpravljamo na potovanje, lahko s probitikom Travel biotic, ki vsebuje višjo koncentracijo kvasovk S. boulardii, preprečimo pojav driske, ki nas pogosto prizadene v tujih deželah zaradi neustrezne higiene ali vnosa nepoznanih mikroorganizmov v telo.

V ponudbi pa imamo še dva odlična izdelka s probiotično kvasovko Saccharomyces boulardii, ki poleg omenjene kvasovke vsebujeta še skrbno izbrane sestavine z močnim sinergijskim učinkom.

Prvi se predstavlja Izdelek NatureVibe Saccharomyces Boulardii +, ki poleg 5 milijad CFU prebiotične kvasovke Saccharomyces Boulardii na kapsulo, zraven nudi še naslednje sestavine za celovito podporo zdravju:

  • biotin, ki klinično dokazano prispeva k ohranjanju zdravih sluznic,
  • vitamin D, ki prispeva k delovanju imunskega sistema in
  • izvleček oleuropein iz oljčnih listov, ki učinkuje antioksidativno, antiinflamatorno in antimikrobno.

Odlična izbira pa so tudi Sunwarrior probiotiki (trenutno 10 % cenejši) prav tako vsebujejo probiotično kvasovko Saccharomyces boulardii.

Ker pa ne vsebujejo samo omenjene kvasovke, ampak še:

  • premišljeno kombinacijo 3 vrst stabilnih mikrobitoičnih sevov,
  • prebiotične bakteriofage in 
  • rastlinske antioksidante, ki delujejo sinergistično

in na ta način spodbujajo razrast koristnih bakterij v črevesju, pokrijejo tako težave na dopustu kot težave z neurejeno prebavo in napihovanjem.

Smiselno je, da z uživanjem probiotikov začnete že nekaj dni pred samim začetkom dopusta. Tudi certificirana nutricionistka Jelena Dimitrijević se poslužuje jemanja Sunwarrior probiotikov, predno se odpravi na pot.

Takole smo jo lansko leto ujeli pred odhodom na potovanje, kjer nam je zaupala, zakaj sama jemlje in svojim strankam priporoča prav Sunwarrior probiotike.

V spodnjem videu preverite, zakaj so po njenjem mnenju ti številka #1 med probiotiki.

Če vas zanima še kaj več o samem izdelku, pa ogromno informacij o njem najdete še v članku Probiotiki, kot jih še ne poznate.

V času poletnih dopustov lahko Sunwarrior probiotike nakupujete z 10 % popustom ali pa jih prejmete  20% ceneje v odličnem Travel paketu, v katerega smo združili še nekaj izdelkov, ki so prav tako nepogrešljivi na potovanju oz. dopustu.

Pripravila: Sara Krošelj, uni. dipl. inž. živilstva in prehrane, bodoča mag. inž. prehrane

Izdelki, ki so omenjeni v članku

Deli naprej...
SLEDITE NAM NA
MOŽNOSTI PLAČILA
MNENJA STRANK
E - NOVICE