Veganski Beauty Greens kolagen booster za tvorbo kolagena

V zadnjih nekaj letih je kolagen postal pravi hit v velnes industriji. Dobimo ga lahko v različnih oblikah od kolagena v prahu do vlažilnih krem z »anti-age« in drugimi lepotilnimi učinki. Vemo, da sta zdrava prehrana in zdrav življenjski slog temelj zdravja. Če živimo zdrav življenjski slog, smo dan na dan polni energije in se dobro počutimo. Ko govorimo o zdravju kože, las in nohtov, je zadostna količina kolagena v telesu ključnega pomena. 

Morda se nam ob tem utrne pomislek: »Kako naj umestim dodatek kolagena v svojo prehrano, če se prehranjujem samo z rastlinsko prehrano?«

Rastlinski Sunwarrior Beauty Greens kolagen booster spodbuja proizvodnjo naravnega kolagena v telesu. Narejen je zgolj iz surovin rastlinskega izvora in nam omogoča, da prejmemo vse »anti-age« lepotilne učinke kolagena kljub temu, da ne uživamo živil živalskega izvora. 

Sunwarriorjev veganski Beauty Greens kolagen booster vključuje sledeče surovine:

  • Kokosova voda
  • Hialuronska kislina
  • Ekološki boiotin
  • Pšenična trava in moringa
  • Ekološki ohrovt in špinača
  • Ekstrakt ekološke gobe rumene drhtavke
  • Ekstrakt bambusa
  • Ekološka spirulina
  • Vitamin C iz ekološke amle in rakitovca
  • Simbiotična mešanica bakterijskih kultur (probiotikov)

Beauty Greens kolagen booster vsebuje polnovredne surovine, ki pomagajo telesu, da zgradi svoj lasten kolagen.

Kokosova voda


Kokosova voda vsebuje elektrolite in številna hranila, vključno z manganom, vitaminom C, kalcijem in magnezijem. Elektroliti so vključeni v številne procese v telesu. Igrajo ključno vlogo pri prenosu živčnih impulzov, kontrakciji mišic, ohranjajo ustrezno hidracijo in uravnavajo pH v telesu. S prehrano moramo vnesti v telo dovolj elektrolitov, da lahko telo ustrezno deluje. 

Kokosova voda pomaga ohranjati hidracijo telesa in krepi zdravje. Vitamin C, ki je prisoten v kokosovi vodi, sodeluje pri tvorbi kolagena, koži daje elastičnost in zdrav videz. Kokosova voda naj bi pomagala tudi pri zniževanju krvnega tlaka in podpirala zdravje srca. 

Hialuronska kislina

Hialuronska kislina (HA) je prisotna v telesu, vendar se s starostjo njena količina zmanjšuje. Njena glavna funkcija je zadrževanje vode, s čimer ohranja tkiva dobro namazana in vlažna. Hialuronska kislina sodeluje pri tvorbi kolagena v telesu. Pomaga zadrževati vlago v koži. Pospeševala naj bi tudi obnovo celic in sproščala bolečine v sklepih. 

Ekološki biotin

Biotin je koencim in eden od B vitaminov. Poznamo ga tudi kot vitamin H. Biotin igra pomembno vlogo v telesu. Podpira zdravje kože, živcev, prebavnega sistema, metabolizma in celic. Biotin pomaga okrepiti lase in nohte ter pomaga izboljšati zdravje kože. Vloga biotina pri zdravju kože je povezana z njegovim učinkom pri presnovi maščob. Vir biotina v Sunwarriorjevem kolagen boosterju sta sveta bazilika in olje iz sončničnih semen. 

Pšenična trava in moringa




Beauty Greens kolagen booster vsebuje sestavine, ki se borijo proti prostim radikalom. Ti zdravilni učinki so zasluga pšenične trave in moringe. Podpirajo delovanje srca in možgan, podpirajo vnetni in imunski odziv, uravnavajo krvni sladkor in podpirajo celjenje kože. 

Kombinacija sestavin je odgovor na oksidativni stres in pomaga ponovno vzpostaviti ravnovesje v telesu. Oksidativni stres se pojavi, ko je ravnovesje med prostimi radikali in antioksidanti porušeno. 

Ekološki ohrovt in špinača

Ekološka listnata zelenjava, kot sta ohrovt in špinača, vsebuje ogromno antioksidantov in mineralov, ki nas napolnijo z naravno energijo. Ohrovt in špinača vplivata na pH urina in delujeta bazično. Vsebujeta vitamin C, vitamina A in K. Listnata zelenjava podpira naravno proizvodnjo kolagena v telesu, saj se bori proti prostim radikalom, ki poškodujejo kolagen. 


Ekološka goba rumena drhtavka

Goba rumena drhtavka deluje obnovitveno in neguje kožo ter globoko hidrira telo od znotraj navzven. Že tisočletja se jo uporablja v kitajski medicini. Ključna sestavina so polisaharidi, ki so odgovorni za njene glavne koristne lastnosti. Vsebuje antioksidante, ima protivnetne lastnosti in deluje proti staranju. 

Izvlečki bambusa

Silika je naravno prisoten mineral v bambusu. Pomaga pri sijoči koži, pospešuje rast las, utrjuje nohte in krepi zdravje kože ter ji daje moč in elastičnost. Sodeluje pri tvorbi kolagena, izboljšuje zdravje kože in las. 

Ekološka spirulina

Spirulina vsebuje ogromno hranil, vključno z železom, vitamini B1, B2, B3 in bakrom. Ima močne antioksidativne lastnosti in vsebuje nekaj aminokislin. Vsebuje betakaroten, ki je ključen pri tvorbi vitamina A. Vitamin A potrebujemo za dobro zdravje kože in dobro zdravje oči. 

Vitamin C iz ekološke amle in rakitovca


Brez zadostne količine vitamina C telo ne more skladiščiti ali izdelovati kolagena. Vitamin C je torej najbolj pomembno hranilo, ko govorimo o tvorbi kolagena. V mnogih komercialnih prehranskih dopolnilih je vitamin C zastopan v obliki askorbinske kisline. Askorbinska kislina je izolat, frakcija naravno prisotnega vitamina C. Namesto vitamina C v obliki askorbinske kisline uporablja Sunwarrior visoke doze vitamina C iz ekološkega sadeža alma in iz rakitovca. Ti polnovredni sestavini vsebujeta 10x več vitamina C kot pomaranče in zagotavljata vitamine, antioksidante in esencialne maščobne kisline. 

Probiotiki

Kot vsak ekosistem, tudi naš prebavni sistem cveti najbolje, ko vsebuje široko raznovrstnost mikroorganizmov, ki se dopolnjujejo in povezujejo med seboj. Simbiotska mešanica bakterijskih kultur vsebuje žive bakterije. So naravno odporne in lahko preživijo dlje v prebavnem traktu ter krepijo bolj uravnotežen mikrobiom. 

Gradniki kolagena niso zamenjava za zdrav način življenja, vendar pa lahko ob zdravem prehranjevanju in redni aktivnosti pomagajo podpreti naravno tvorbo kolagena. Kot protiutež oksidativnemu stresu in staranju si lahko z gradniki kolagena pomagamo zgladiti gube na obrazu, smejalne linije in povešeno kožo. Optimalne ravni kolagena so nujnega pomena za močne kosti, zobe, lase in nohte. Počutiti se lepo združuje občutek notranje in zunanje lepote, poskrbimo torej za oboje. 

Več o posameznih sestavinah izdelka najdete tukaj: Beauty Greens kolagen booster.

Preberite tudi: 5 lepotnih koristi veganskega kolagen boosterja.

Prevod: Lucija Bratina, univ. dipl. inž. živlstva in prehrane

Povzeto po: https://sunwarrior.com/blogs/health-hub/vegan-collagen-beauty-greens

Izdelki, ki so uporabljeni v receptu

Deli naprej...
SLEDITE NAM NA
MOŽNOSTI PLAČILA
MNENJA STRANK
E - NOVICE