Košarica
V košarici ni izdelkov.

3 hitri recepti za beljakovinske ploščice

3 hitri recepti za beljakovinske ploščice

Športniki, poskrbite za dovolj kakovostnih beljakovin? Včasih zmanjka časa in volje za pripravo polnovrednega obroka – takrat na pomoč priskočijo beljakovinske ploščice.

Kljub veliki dostopnosti beljakovinskih ploščic so najbolj okusne, najbolj zdrave in najbolj učinkovite še vedno tiste, ki jih pripravimo sami! Spodnji recepti vam ne bodo vzeli več kot 10 minut in pripravite jih lahko veliko ter hranite v hladilniku ali zamrzovalniku. Domače beljakovinske ploščice bodo za kakovosten vir energije in beljakovin poskrbele na pohodih, daljših tekih, na poti iz telovadnice, na potovanju ali med odmorom v službi. Vredne preizkusa!

KREMASTE ARAŠIDOVE PLOŠČICE


SESTAVINE:

PRIPRAVA (5-10 minut): 

 1. V kuhinjskem mešalniku vse sestavine premešajte do gladkega.
 2. Po želji lahko uporabite tudi funkcijo pulse in pustite, da del datljev ostane v koščkih. 
 3. Maso potlačite v steklen pekač in postavite v hladilnik, da se strdi.
 4. Narežite na ploščice ali manjše kvadratke, zapakirajte v vrečke in hranite v hladilniku. 

HRUSTLJAVE KOKOSOVE PLOŠČICE


SESTAVINE:

PRIPRAVA (5-10 minut): 
 1. V kuhinjskem mešalniku zmešajte vse sestavine, da dobite homogeno maso. 
 2. Maso potlačite v steklen pekač in postavite v hladilnik, da se strdi.
 3. Narežite na ploščice in jih vzemite s seboj, kamorkoli greste!

MANDLJEVE PLOŠČICE Z GOJI JAGODAMI ali LIOFILIZIRANIM SADJEM


SESTAVINE:

PRIPRAVA (5-10 minut): 

 1. V kuhinjskem mešalniku zmešajte mandljevo maslo, datlje in sol, da dobite gladko kremasto maso.
 2. Dodajte ostale sestavine in samo na hitro premešajte.
 3. Maso potlačite v steklen pekač in jo po vrhu poravnajte. Postavite v hladilnik, da se strdi.
 4. Narežite na ploščice ali kvadratke ter hranite v hladilniku. 
Vsi trije recepti so bogati z esencialnimi hranili, zdravimi maščobami in, seveda, kakovostnimi beljakovinami. Po želji lahko vsako maso potresete z nasekljanimi oreščki, semeni, kakavovimi zrni, kokosom ali drugimi hranljivimi dodatki. Super prednost domačih ploščic je, da lahko vedno uporabite svojo domišljijo in sestavine prilagajate lastnim potrebam in okusu. Uživajte!

Pripravila Eva Žontar, www.evkaliptus.si, 2018; Prirejeno po: Sunwarrior.com. Slike: www.sunwarrior.com in www.sweetashoney.com

Deli naprej....

Podobne objave

Z vami delimo prvi recept v seriji božanskih pečenih ovsenih kosmičev, ki jih lahko pričakujete na našem profilu v bližnji prihodnosti. Pri pečeni ovseni kaši gre za podobne sestavine kot pri klasičnih ovsenih kašah, le priprava in končni rezultat sta nekoliko drugačna. V kolikor te metode še niste preizkusili, vam toplo priporočamo spodnji recept za slastno beljakovinsko pečeno kašo z okusom bananinega kruha.
Ste že zasledili izraz “pumpkin spice”? Gre se za mešanico začimb, ki jo v tem delu leta v svoje napitke in sladice radi dodajajo predvsem v tujini. Na te hladne dni pri nas na veliko eksperimentiramo s toplimi napitki, ki prijetno pogrejejo v mrzlih jutrih, in zanimalo nas je, kako se bo aromatičen Sunwarrior kakav pomešal s to razvpito začimbno mešanico. Nas je okus prepričal, zate pa predlagam, da se prepričaš sam/a!
Maslo iz oreščkov prihaja v najmanj toliko okusih, kolikor vrst oreškov obstaja, načinov uporabe pa je še veliko več. Čas je, da poskusite še kaj drugega od arašidovega masla na kruhu! Minili so časi, ko smo poznali samo arašidovo maslo. Zdaj imamo na voljo mandljevo maslo, lešnikovo maslo, pa maslo iz indijskih oreščkov in celo maslo iz bučnih semen - kako vedeti, kako kar najbolje uporabiti vsakega izmed njih? Pogosto nam tudi zmanjka idej in domišljija ne seže dlje od tega, da ga namažemo na kruh ali kos sadja. Tu je 10 bolj svežih idej, kako uporabiti maslo iz oreščkov!

SLEDITE NAM NA...

MOŽNOSTI PLAČILA

MNENJA STRANK

.