-
Email: info@super-hrana.si
-
Pokličite nas: 069 69 72 36
3 hitri recepti za beljakovinske ploščice
Športniki, poskrbite za dovolj kakovostnih beljakovin? Včasih zmanjka časa in volje za pripravo polnovrednega obroka – takrat na pomoč priskočijo beljakovinske ploščice.
Kljub veliki dostopnosti beljakovinskih ploščic so najbolj okusne, najbolj zdrave in najbolj učinkovite še vedno tiste, ki jih pripravimo sami! Spodnji recepti vam ne bodo vzeli več kot 10 minut in pripravite jih lahko veliko ter hranite v hladilniku ali zamrzovalniku. Domače beljakovinske ploščice bodo za kakovosten vir energije in beljakovin poskrbele na pohodih, daljših tekih, na poti iz telovadnice, na potovanju ali med odmorom v službi. Vredne preizkusa!
KREMASTE ARAŠIDOVE PLOŠČICE
SESTAVINE:
- 2 jušni žlici 100% arašidovega masla
- 3-4 datlji
- ¾ skodelice ovsene moke (zmiksano ovsene kosmiče v moko)
- ½ čajne žličke himalajske soli
- 1 jušna žlica rastlinskih beljakovin Sunwarrior Blend proteini (okus po želji)
PRIPRAVA (5-10 minut):
- V kuhinjskem mešalniku vse sestavine premešajte do gladkega.
- Po želji lahko uporabite tudi funkcijo pulse in pustite, da del datljev ostane v koščkih.
- Maso potlačite v steklen pekač in postavite v hladilnik, da se strdi.
- Narežite na ploščice ali manjše kvadratke, zapakirajte v vrečke in hranite v hladilniku.
HRUSTLJAVE KOKOSOVE PLOŠČICE
SESTAVINE:
- ¾ skodelice indijskih oreščkov
- ¾ skodelice kokosovih kosmičev
- 1 jušna žlica kokosovega olja
- 1 čajna žlička nerafinirane soli
- 1 jušna žlica kokosovega nektarja ali javorjevega sirupa
- 1 jušna žlica Sunwarrior Classic Plus z okusom vanilije
- V kuhinjskem mešalniku zmešajte vse sestavine, da dobite homogeno maso.
- Maso potlačite v steklen pekač in postavite v hladilnik, da se strdi.
- Narežite na ploščice in jih vzemite s seboj, kamorkoli greste!
- 3 jušne žlice nasekljanih mandljev
- 1 jušna žlica kokosovih kosmičev
- 2 jušni žlici mandljevega masla
- 1 jušna žlica goji jagod ali liofiliziranega sadja (npr. malin ali jagod)
- 1 čajna žlička himalajske soli
- 3 mehki datlji brez koščic
- 1 jušna žlica Sunwarrior Classic Plus vanilija
PRIPRAVA (5-10 minut):
- V kuhinjskem mešalniku zmešajte mandljevo maslo, datlje in sol, da dobite gladko kremasto maso.
- Dodajte ostale sestavine in samo na hitro premešajte.
- Maso potlačite v steklen pekač in jo po vrhu poravnajte. Postavite v hladilnik, da se strdi.
- Narežite na ploščice ali kvadratke ter hranite v hladilniku.
Pripravila Eva Žontar, www.evkaliptus.si, 2018; Prirejeno po: Sunwarrior.com. Slike: www.sunwarrior.com in www.sweetashoney.com