Naročite se na naše novice in prejmite kupon za
-7% popust na celoten nakup.
-7% popust na celoten nakup.
Osvežilna pomladna borovničeva skleda za zajtrk. Če ste ljubitelj sladkih, a zdravih zajtrkov in obožujete jagodičevje, potem je to odličen recept za vas. Ker mnogi po sadju hitro postanemo lačni, je dobro, da že za zajtrk zaužujemo nekaj beljakovinskega, zato smo sadju dodali rastlinske beljakovine, za dodatno sitost pa bo poskrbela granola z veliko vlakninami.
Če želite že za zajtrk poskrbeti za dozo antioksidantov izbirajte med naslednjimi živili: pravi kakav, zeleni čaj matcha, aronija, sveže jagodičevje (predvsem borovnice), citrusi, baobab, acerola, camu camu ter ostale vrste sadja in zelenjave. Antioksidante najdemo v praktično vsem sadju in zelenjavi, so pa nekateri antioksidanti močnejši kot drugi (to pomeni, da so bolj reaktivni in hitreje reagirajo s prostimi radikali), prav tako kot nekatere vrste živil vsebujejo več antioksidantov kot druge. Na splošno velja: živila živalskega izvora ne vsebujejo antioksidantov, medtem ko jih živila rastlinskega izvora (predvsem sadje in zelenjava) vsebujejo veliko. Kako si sledijo po ORAC lestvici lahko preberete v članku Kaj so antioksidanti in kje jih najdemo.
RECEPT ZA JUTRANJO PROTEINSKO SKLEDO BOGATO Z ANTIOKSIDANTI
Čas priprave: 15 minut. Sestavine zadostujejo za 1 večjo ali 2 manjši skodelici.
V pomladnem času, ko je na voljo več svežega jagodičevja, uporabite čimveč svežega sadja (izberite lahko med borovnicami, jagodami, malinami, češnjami, ribezom, aronijo,…), če pa svežega ravno nimate pri roki, uporabite zamrznjeno jagodičevje.
Sestavine za tekoči del:
Dekoracija:
Priprava:
Recept zadostuje za 2 osebi ali eno zelo lačno 🙂
Pripravila: Maja Jeereb, vir slike: Sunwarrior arhiv.