Naročite se na naše novice in prejmite kupon za
-7% popust na celoten nakup.
-7% popust na celoten nakup.
Komu se ne pocedijo sline ob sami misli na pravo Prekmursko gibanico…
Njena priprava je zamudna in terja kar nekaj časa in potrpežljivosti. Končni rezultat pa seveda slasten a, roko na srce, tudi precej kaloričen.
Kombinacija izbranih sestavin, ki tvorijo pravo harmonijo okusov in zlaganje po plasteh, sta me navdahnila za pripravo beljakovinske gibanice, ki ne glede na to, da je veganska, da ne vsebuje rafiniranih sladkorjev in tudi ne nasičenih maščob, v popolnosti zadosti brbončice.
Primerna je kot sladica ali samostojen obrok, prste pa si bodo oblizovali tako otroci kot odrasli.
Količine zadostujejo za eno veliko ali dve manjši porciji
Za spodnjo plast:
Za jabolčno plast:
Za skutno plast:
Za orehovo plast:
Za makovo plast:
Priprava:
Sladica je se boljša, če nekaj časa odlezi v hladilniku, da se sestavine med seboj povežejo.
Pripravila: Saša Zor, https://www.instagram.com/foodiva_sasha/
Video recept: