Košarica
V košarici ni izdelkov.
Avokadovi čokoladni browniji

Avokadovi čokoladni browniji

Ti avokadovi browniji so brez jajc in brez mlečnih izdelkov ter brez glutena. So sočni, mehki, čokoladni in primerni za vse, ki obožujete čokolado. Tudi otroci jih obožujejo! Primerni pa so za vse, z alergijo na mleko, jajca in preobčutljivostjo na gluten.

Veganski recept za približno 12 kosov brownijev. Čas priprave: 30 minut. Čas pečenja: 20 minut.

Sestavine:

* Moko uporabite po želji. Mandljevo lahko uporabite razmaščeno ali moko iz zemeljskih mandljev, ki je bolj sladkastega okusa. Ovseno moko pa naredite tako, da ovsene kosmiče zmiksate v moko. Po želji lahko 1/3 moke zamenjate s proteini z okusom čokolade ali natural, tako bo vaš brownie bolj beljakovinski.

Priprava:

  1. Segrejte pečico na 180°C.
  2. V mikser dodajte avokado + kokosovo mleko + kokosovo olje in miksajte 1 minuto.
  3. Dodajte moko + pecilni prašek + kakav sladkan z datlji + sol in miksajte 2 minuti do mehke mase.
  4. Odstranite nož iz mikserja in dodajte čokoladne kapljice.
  5. V štirikoten pekač premera 24-26 cm položite peki papir in vanj vlijte maso.
  6. Pecite 15-20 minut v ventilatorski pečici na 180 stopinj ali dlje po potrebi.
  7. Nato preizkusite z zobotrebcem, če je masa pečena. Zapičite zobotrebec na sredino in ko pride ven suh, je masa pečena.
  8. Razrežite maso na kvadratne kocke.
  9. Hranite na sobni temperaturi ali v hladilniku do 3 dni, če prej seveda ne zmanjka 🙂

Dober tek!

Podobni recepti:

Slike in recpet: https://www.buonapappa.net/zucchini-brownies-plant-based-flourless-dairy-free-12m/

Deli naprej....

Podobne objave

Z vami delimo prvi recept v seriji božanskih pečenih ovsenih kosmičev, ki jih lahko pričakujete na našem profilu v bližnji prihodnosti. Pri pečeni ovseni kaši gre za podobne sestavine kot pri klasičnih ovsenih kašah, le priprava in končni rezultat sta nekoliko drugačna. V kolikor te metode še niste preizkusili, vam toplo priporočamo spodnji recept za slastno beljakovinsko pečeno kašo z okusom bananinega kruha.
Ste že zasledili izraz “pumpkin spice”? Gre se za mešanico začimb, ki jo v tem delu leta v svoje napitke in sladice radi dodajajo predvsem v tujini. Na te hladne dni pri nas na veliko eksperimentiramo s toplimi napitki, ki prijetno pogrejejo v mrzlih jutrih, in zanimalo nas je, kako se bo aromatičen Sunwarrior kakav pomešal s to razvpito začimbno mešanico. Nas je okus prepričal, zate pa predlagam, da se prepričaš sam/a!
Maslo iz oreščkov prihaja v najmanj toliko okusih, kolikor vrst oreškov obstaja, načinov uporabe pa je še veliko več. Čas je, da poskusite še kaj drugega od arašidovega masla na kruhu! Minili so časi, ko smo poznali samo arašidovo maslo. Zdaj imamo na voljo mandljevo maslo, lešnikovo maslo, pa maslo iz indijskih oreščkov in celo maslo iz bučnih semen - kako vedeti, kako kar najbolje uporabiti vsakega izmed njih? Pogosto nam tudi zmanjka idej in domišljija ne seže dlje od tega, da ga namažemo na kruh ali kos sadja. Tu je 10 bolj svežih idej, kako uporabiti maslo iz oreščkov!

SLEDITE NAM NA...

MOŽNOSTI PLAČILA

MNENJA STRANK

.