Avokadovi čokoladni browniji

Ti avokadovi browniji so brez jajc in brez mlečnih izdelkov ter brez glutena. So sočni, mehki, čokoladni in primerni za vse, ki obožujete čokolado. Tudi otroci jih obožujejo! Primerni pa so za vse, z alergijo na mleko, jajca in preobčutljivostjo na gluten.

Veganski recept za približno 12 kosov brownijev. Čas priprave: 30 minut. Čas pečenja: 20 minut.

Sestavine:

* Moko uporabite po želji. Mandljevo lahko uporabite razmaščeno ali moko iz zemeljskih mandljev, ki je bolj sladkastega okusa. Ovseno moko pa naredite tako, da ovsene kosmiče zmiksate v moko. Po želji lahko 1/3 moke zamenjate s proteini z okusom čokolade ali natural, tako bo vaš brownie bolj beljakovinski.

Priprava:

  1. Segrejte pečico na 180°C.
  2. V mikser dodajte avokado + kokosovo mleko + kokosovo olje in miksajte 1 minuto.
  3. Dodajte moko + pecilni prašek + kakav sladkan z datlji + sol in miksajte 2 minuti do mehke mase.
  4. Odstranite nož iz mikserja in dodajte čokoladne kapljice.
  5. V štirikoten pekač premera 24-26 cm položite peki papir in vanj vlijte maso.
  6. Pecite 15-20 minut v ventilatorski pečici na 180 stopinj ali dlje po potrebi.
  7. Nato preizkusite z zobotrebcem, če je masa pečena. Zapičite zobotrebec na sredino in ko pride ven suh, je masa pečena.
  8. Razrežite maso na kvadratne kocke.
  9. Hranite na sobni temperaturi ali v hladilniku do 3 dni, če prej seveda ne zmanjka 🙂

Dober tek!

Podobni recepti:

Slike in recpet: https://www.buonapappa.net/zucchini-brownies-plant-based-flourless-dairy-free-12m/

Izdelki, ki so uporabljeni v receptu

Deli naprej...
SLEDITE NAM NA
MOŽNOSTI PLAČILA
MNENJA STRANK
E - NOVICE