Naročite se na naše novice in prejmite kupon za

Bodite prvi, ki boste izvedeli za ekskluzivne akcijske popuste.

Beljakovinska bela kava z bučo ( »pumpkin spice latte«)

Jesen nam poleg čudovitih oranžno-rumenih barv postreže tudi z bučami, ki jih lahko uporabimo na 1001 način. Iz njih lahko naredimo bučno miso juho, bučno pito, bučne muffine ali belo kavo z bučo. Sliši se morda nekoliko nenavadno, a verjetno ste že slišali za slavni ameriški pumkin spice latte?

Ta priljubljen jesenski napitek strežejo v verjetno najbolj znani verigi kavarn na svetu. Ko to kavo enkrat poskusite, boste vedeli zakaj si jo je vredno večkrat privoščiti. Četudi prave kave ne pijete, lahko uporabite brezkofeinsko. Mi smo tradicionalen recept prilagodili z rastlinskimi sestavinami in mu dodali proteine, ki pa jih v tem receptu lahko po želji tudi izpustite ali zamenjate.

Bučni pire, kava, jesenske začimbe in toplo mandljevo mleko so prava kombinacija, da si privoščimo lepo jesensko jutri ali popoldan v dvoje.

Recept za beljakovinsko belo kavo z bučo (za 2 osebi)

Sestavine za 2 porciji:

  • 1 kozarec (300 ml) mandljevega mleka
  • 1/2 skodelice (4 jušne žlice) bučnega pireja (skuhamo bučo in jo zmečkamo)
  • 2 čajni žlici sladila po izbiri (stevije, javorjevega sirupa ali kokosovega sladkorja)
  • 1 čajna žlička mešanice bučnih začimb: ščepec cimeta, ščešec mletega ingverja, ščepec muškatnega oreščka, ščepec klinčkov v prahu, ščepec kardamoma
  • 2 skodelici (100 ml) kuhane
  • 1 merica Sunwarrior proteinov Classic Plus vanilija (po želji lahko dodate 2 merici, če želite bolj proteinski napitek)
  • stepena kokosova ali sojina smetana za serviranje

Priprava:

  1. Najprej pripravimo bučni pire. Skuhamo bučo ali jo spečemo v pečici na 200 stopinj do mehkega. Nato jo speštamo. Ker buče ne potrebujemo veliko, lahko preostali del buče porabimo za bučno juho ali jo pojemo kot dodatek drugim jedem.
  2. V manjši posodi oz. kozici zmešamo pol kozarca mandljevega mleka, bučni pire, sladilo in začimbe. Vse skupaj nežno segrevamo na rahlem ognju približno pet minut, nato dodamo še preostalo mandljevo mleko.
  3. Ko je zmes kuhana, jo precedimo skozi cedilo, da na njem ostane bučna pulpa. Tekočino ponovno prelijemo v kozico in jo na rahlem ognju mešamo 2-3 minute.
  4. Skuhamo kavo (če je turška, jo prej precedimo) ter vanjo vlijemo začinjeno mleko. Lahko namesto prave kave pripravimo tudi brezkofeinsko ali žitno kavo.
  5. Dodamo proteine, vse skupaj dobro premešamo in okrasimo s stepeno sojino ali kokosovo smetano.
  6. Po želji dodatno potresemo s cimetom in postrežemo z domačimi piškoti.
  7. Uživajte.

Recept pripravila: Ekipa Superhrane

Izdelki, ki so uporabljeni v receptu

Deli naprej...
SLEDITE NAM NA
MOŽNOSTI PLAČILA
MNENJA STRANK
E - NOVICE