Borovničeva pečena ovsena kaša

Največji čar te pečene ovsene kaše je, da se ti zdi, kot da zajtrkuješ borovničevo pecivo, v resnici pa dan začenjaš na najboljši možen način – z nadvse zdravim in hranljivim zajtrkom. 

Monika je recept pripravila po navdihu naše Maje, saj je to njen najljubši zajtrk: nas čisto nič ne preseneča, saj ovseni kosmiči vsebujejo aminokislino triptofan, ki sodeluje pri nastanku hormona sreče – serotonina. Predlagamo ti, da tudi sam_a preizkusiš ta recept in videl-a boš, zakaj je to Majin najljubši začetek dneva.

Sestavine (za 1 osebo): 

Postopek:

  1. V blenderju združimo vse sestavine razen borovnic.
  2. Zmes prelijemo v skodelico primerno za peko v pečici, po vrhu posujemo še pest borovnic ali drugega poljubnega jagodičevja.
  3. Pečemo približno 30 min na 190 °C.

Pripravila: Monika Škorjanc, https://www.instagram.com/earthlymonika/

Deli naprej...
SLEDITE NAM NA
MOŽNOSTI PLAČILA
MNENJA STRANK
E - NOVICE