Košarica
V košarici ni izdelkov.
Čokoladni veganski svilnat mousse

Čokoladni veganski svilnat mousse

Hitra in preprosta veganska sladica, ki jo lahko naredite v samo 5 minutah. Zanjo ne potrebujete posebnega znanja, ne pečice, temveč le mixer/blender in spodnje sestavine.

Sestavine za 3 kozarčke:

Priprava:

  1. Tofu odcedimo (mora biti brez vode).
  2. Javorjev sirup zmešamo s kakavom v prahu.
  3. Vse skupaj (razen kakavovih zrn) dodamo v blender in mešamo 1 minuto do gladke mase.
  4. Nalijemo v kozarčke in postavimo v hladilnik za nekaj ur (cca 3-4).

Sladico lahko seveda pojemo tudi takoj, vendar ne bo tako strjena kot po nekaj urah v hladilniku.

Na koncu jo potresemo s kakavovimi zrni ali naribano temno vegansko čokolado ali sadjem.


Namigi/opombe:

  • kakav lahko uporabite 100 % premium (ima močno aromo) in pri tem kombinirate z več javorjevega sirupa, lahko pa izberete kakav z mešanico datljevega sladkorja (Tiger’s) in v tem primeru izpustite javorjev sirup ali ga dodate manj.
  • če boste dodali kolagen gradnike, bo mousse bolj gost in imel večji beljakovinski delež. Lahko pa ga tudi izpustite.

Dober tek!

Deli naprej....

Podobne objave

Z vami delimo prvi recept v seriji božanskih pečenih ovsenih kosmičev, ki jih lahko pričakujete na našem profilu v bližnji prihodnosti. Pri pečeni ovseni kaši gre za podobne sestavine kot pri klasičnih ovsenih kašah, le priprava in končni rezultat sta nekoliko drugačna. V kolikor te metode še niste preizkusili, vam toplo priporočamo spodnji recept za slastno beljakovinsko pečeno kašo z okusom bananinega kruha.
Ste že zasledili izraz “pumpkin spice”? Gre se za mešanico začimb, ki jo v tem delu leta v svoje napitke in sladice radi dodajajo predvsem v tujini. Na te hladne dni pri nas na veliko eksperimentiramo s toplimi napitki, ki prijetno pogrejejo v mrzlih jutrih, in zanimalo nas je, kako se bo aromatičen Sunwarrior kakav pomešal s to razvpito začimbno mešanico. Nas je okus prepričal, zate pa predlagam, da se prepričaš sam/a!
Maslo iz oreščkov prihaja v najmanj toliko okusih, kolikor vrst oreškov obstaja, načinov uporabe pa je še veliko več. Čas je, da poskusite še kaj drugega od arašidovega masla na kruhu! Minili so časi, ko smo poznali samo arašidovo maslo. Zdaj imamo na voljo mandljevo maslo, lešnikovo maslo, pa maslo iz indijskih oreščkov in celo maslo iz bučnih semen - kako vedeti, kako kar najbolje uporabiti vsakega izmed njih? Pogosto nam tudi zmanjka idej in domišljija ne seže dlje od tega, da ga namažemo na kruh ali kos sadja. Tu je 10 bolj svežih idej, kako uporabiti maslo iz oreščkov!

SLEDITE NAM NA...

MOŽNOSTI PLAČILA

MNENJA STRANK

.