Košarica
V košarici ni izdelkov.
Čokoladno-bučna mousse torta

Čokoladno-bučna mousse torta

Vsi se veselimo sladic za noč čarovnic, a te si lahko pripravimo tudi brez rafiniranega sladkorja! Ta čarovniška torta je izjemno bogata in kremasta, narejena le iz polnovrednih sestavin, za dodatno hranljivost pa je sladkana z baobabom. Bučni pire ji doda lepo kremasto teksturo – in seveda pričara obilje v tem prazničnem času!

Število porcij: 12-14

Sestavine za podlago:

Sestavine za kremo:

Pajkova mreža:

  • 1 + 1/2 jušne žlice stopljenega kokosovega olja
  • 2 jušni žlici stopljenega kokosovega masla
  • 1/2 jušne žlice javorjevega sirupa
  • 2 jušne žlice nesladkanega rastlinskega mleka

Priprava podlage:

  1. Segrejte pečico na 180C in premažite pekač s kokosovim oljem
  2. V skledi z roko dobro zmešajte vse sestavine za podlago.
  3. Maso s prsti pritiskajte na dno pekača, da prekrijete celotno podlago in robove pekača.
  4. Pekač postavite v segreto pečico za 15 minut da dobite hrustljavo podlago.  
  5. Postavite na stran, da se podlaga ohladi.

Priprava kreme:

  1. Skuhajte hokaido bučo v rahlo osoljeni vodi do mehkega in iz nje pipravite pire. Po želji ji dodajte malo cimeta za dodatno aromo.
  2. Zmiksajte vse sestavine za kremo v blenderju ali močnem mikserju.
  3. Kremo vlijte na podlago za torto in jo razporedite do vrha pekača.
  4. Če vam kaj kreme ostane, lahko preostanek kreme vlijete v male lončke in jih postavite v hladilnik ki jo postrežete kot čokoladni puding. 

Priprava pajkove mreže:

  1. Na koncu se posvetite še pajkovi mreži. Zmešajte vse sestavine za pajkovo mrežo v gladko maso.
  2. Pripravite vrečko za doziranje tortne kreme ali uporabite navadno plastično vrečko za shranjevanje živil.
  3. Vrečko napolnite s pripravljeno kremo za dekoriranje. Če boste uporabili navadno vrečko, ji ko je napolnjena s kremo, odrežite 2-3 milimetra roba, da boste lahko iztisnili kremo.
  4. Narišite vzorce po torti pri čemer uporabite zobotrebec, da ustvarite vzorec pajkove mreže.
  5. Postavite v hladilnik za 2 uri ali več. 20 minut pred serviranjem pito postavite na sobno temperaturo.
  6. Na koncu torto po želji potresite s kakavovimi zrni.

Uživajte!

Pripravila: Maja Jeereb, Mojezdravje.net

Vir: https://aduna.com/blogs/recipes/58678980-baobab-chocolate-pumpkin-tart

Deli naprej....

Podobne objave

Z vami delimo prvi recept v seriji božanskih pečenih ovsenih kosmičev, ki jih lahko pričakujete na našem profilu v bližnji prihodnosti. Pri pečeni ovseni kaši gre za podobne sestavine kot pri klasičnih ovsenih kašah, le priprava in končni rezultat sta nekoliko drugačna. V kolikor te metode še niste preizkusili, vam toplo priporočamo spodnji recept za slastno beljakovinsko pečeno kašo z okusom bananinega kruha.
Ste že zasledili izraz “pumpkin spice”? Gre se za mešanico začimb, ki jo v tem delu leta v svoje napitke in sladice radi dodajajo predvsem v tujini. Na te hladne dni pri nas na veliko eksperimentiramo s toplimi napitki, ki prijetno pogrejejo v mrzlih jutrih, in zanimalo nas je, kako se bo aromatičen Sunwarrior kakav pomešal s to razvpito začimbno mešanico. Nas je okus prepričal, zate pa predlagam, da se prepričaš sam/a!
Maslo iz oreščkov prihaja v najmanj toliko okusih, kolikor vrst oreškov obstaja, načinov uporabe pa je še veliko več. Čas je, da poskusite še kaj drugega od arašidovega masla na kruhu! Minili so časi, ko smo poznali samo arašidovo maslo. Zdaj imamo na voljo mandljevo maslo, lešnikovo maslo, pa maslo iz indijskih oreščkov in celo maslo iz bučnih semen - kako vedeti, kako kar najbolje uporabiti vsakega izmed njih? Pogosto nam tudi zmanjka idej in domišljija ne seže dlje od tega, da ga namažemo na kruh ali kos sadja. Tu je 10 bolj svežih idej, kako uporabiti maslo iz oreščkov!

SLEDITE NAM NA...

MOŽNOSTI PLAČILA

MNENJA STRANK

.