-
Email: info@super-hrana.si
-
Pokličite nas: 069 69 72 36
Čokoladno-bučna mousse torta
- 30. 10. 2018
- 7:52 pop
Vsi se veselimo sladic za noč čarovnic, a te si lahko pripravimo tudi brez rafiniranega sladkorja! Ta čarovniška torta je izjemno bogata in kremasta, narejena le iz polnovrednih sestavin, za dodatno hranljivost pa je sladkana z baobabom. Bučni pire ji doda lepo kremasto teksturo – in seveda pričara obilje v tem prazničnem času!
Število porcij: 12-14
Sestavine za podlago:
- 2 skodelici mandljeve moke ali mletih mandljev
- 2 jušni žlici drobljenih lanenih semen
- 2 jušni žlici javorjevega sirupa
- 2 jušni žlici Aduna kakava v prahu
- 2 jušni žlici stopljenega kokosovega olja
- ščep soli
Sestavine za kremo:
- 1 jušna žlica baobaba v prahu
- 1 + 1/4 skodelice bučnega pireja
- 3/4 skodelice stopljenega kokosovega olja
- 1/2 skodelice Aduna kakava v prahu
- 1/2 skodelice javorjevega sirupa
- 1 čajna žlička ekstrakta vanilije
- ščep soli
Pajkova mreža:
- 1 + 1/2 jušne žlice stopljenega kokosovega olja
- 2 jušni žlici stopljenega kokosovega masla
- 1/2 jušne žlice javorjevega sirupa
- 2 jušne žlice nesladkanega rastlinskega mleka
Priprava podlage:
- Segrejte pečico na 180C in premažite pekač s kokosovim oljem
- V skledi z roko dobro zmešajte vse sestavine za podlago.
- Maso s prsti pritiskajte na dno pekača, da prekrijete celotno podlago in robove pekača.
- Pekač postavite v segreto pečico za 15 minut da dobite hrustljavo podlago.
- Postavite na stran, da se podlaga ohladi.
Priprava kreme:
- Skuhajte hokaido bučo v rahlo osoljeni vodi do mehkega in iz nje pipravite pire. Po želji ji dodajte malo cimeta za dodatno aromo.
- Zmiksajte vse sestavine za kremo v blenderju ali močnem mikserju.
- Kremo vlijte na podlago za torto in jo razporedite do vrha pekača.
- Če vam kaj kreme ostane, lahko preostanek kreme vlijete v male lončke in jih postavite v hladilnik ki jo postrežete kot čokoladni puding.
Priprava pajkove mreže:
- Na koncu se posvetite še pajkovi mreži. Zmešajte vse sestavine za pajkovo mrežo v gladko maso.
- Pripravite vrečko za doziranje tortne kreme ali uporabite navadno plastično vrečko za shranjevanje živil.
- Vrečko napolnite s pripravljeno kremo za dekoriranje. Če boste uporabili navadno vrečko, ji ko je napolnjena s kremo, odrežite 2-3 milimetra roba, da boste lahko iztisnili kremo.
- Narišite vzorce po torti pri čemer uporabite zobotrebec, da ustvarite vzorec pajkove mreže.
- Postavite v hladilnik za 2 uri ali več. 20 minut pred serviranjem pito postavite na sobno temperaturo.
- Na koncu torto po želji potresite s kakavovimi zrni.
Uživajte!
Pripravila: Maja Jeereb, Mojezdravje.net
Vir: https://aduna.com/blogs/recipes/58678980-baobab-chocolate-pumpkin-tart
Deli naprej....
Podobne objave
- 10
- Sep
- 02
- Nov
- 08
- Sep
MNENJA STRANK
PRIJAVITE SE NA E-NOVICE
Prijavi se na naše zdrave novice, da boš na tekočem o vseh novostih, najnovejših receptih in ekskluzivnih akcijah!
Hvala!
Za potrditev prijave je potrebno, da kliknete na povezavo v e-mailu, ki smo vam ga poslali.