Čokoladno-bučna mousse torta

Vsi se veselimo sladic za noč čarovnic, a te si lahko pripravimo tudi brez rafiniranega sladkorja! Ta čarovniška torta je izjemno bogata in kremasta, narejena le iz polnovrednih sestavin, za dodatno hranljivost pa je sladkana z baobabom. Bučni pire ji doda lepo kremasto teksturo – in seveda pričara obilje v tem prazničnem času!

Število porcij: 12-14

Sestavine za podlago:

Sestavine za kremo:

Pajkova mreža:

  • 1 + 1/2 jušne žlice stopljenega kokosovega olja
  • 2 jušni žlici stopljenega kokosovega masla
  • 1/2 jušne žlice javorjevega sirupa
  • 2 jušne žlice nesladkanega rastlinskega mleka

Priprava podlage:

  1. Segrejte pečico na 180C in premažite pekač s kokosovim oljem
  2. V skledi z roko dobro zmešajte vse sestavine za podlago.
  3. Maso s prsti pritiskajte na dno pekača, da prekrijete celotno podlago in robove pekača.
  4. Pekač postavite v segreto pečico za 15 minut da dobite hrustljavo podlago.  
  5. Postavite na stran, da se podlaga ohladi.

Priprava kreme:

  1. Skuhajte hokaido bučo v rahlo osoljeni vodi do mehkega in iz nje pipravite pire. Po želji ji dodajte malo cimeta za dodatno aromo.
  2. Zmiksajte vse sestavine za kremo v blenderju ali močnem mikserju.
  3. Kremo vlijte na podlago za torto in jo razporedite do vrha pekača.
  4. Če vam kaj kreme ostane, lahko preostanek kreme vlijete v male lončke in jih postavite v hladilnik ki jo postrežete kot čokoladni puding. 

Priprava pajkove mreže:

  1. Na koncu se posvetite še pajkovi mreži. Zmešajte vse sestavine za pajkovo mrežo v gladko maso.
  2. Pripravite vrečko za doziranje tortne kreme ali uporabite navadno plastično vrečko za shranjevanje živil.
  3. Vrečko napolnite s pripravljeno kremo za dekoriranje. Če boste uporabili navadno vrečko, ji ko je napolnjena s kremo, odrežite 2-3 milimetra roba, da boste lahko iztisnili kremo.
  4. Narišite vzorce po torti pri čemer uporabite zobotrebec, da ustvarite vzorec pajkove mreže.
  5. Postavite v hladilnik za 2 uri ali več. 20 minut pred serviranjem pito postavite na sobno temperaturo.
  6. Na koncu torto po želji potresite s kakavovimi zrni.

Uživajte!

Pripravila: Maja Jeereb, Mojezdravje.net

Vir: https://aduna.com/blogs/recipes/58678980-baobab-chocolate-pumpkin-tart

Deli naprej...
SLEDITE NAM NA
MOŽNOSTI PLAČILA
MNENJA STRANK
E - NOVICE