Košarica
V košarici ni izdelkov.

Proteinske (beljakovinske) palačinke

Proteinske (beljakovinske) palačinke

Zate smo pripravili okusne in preproste veganske proteinske palačinke. Kako se lahko tudi ti posladkaš z njimi si poglej v spodjem video receptu.

Za približno 9 palačink potrebuješ spodnje sestavine.

Sestavine za palačinke:



Postopek:

  1. V posodi pretlačimo banano in dodamo vse ostale sestavine (brezglutensko moko, vanilijeve proteine, javorjev sirup, rastlinsko mleko, pecilni prašek in jabolčni kis). Dobro premešamo, da dobimo gladko, srednje gosto maso brez grudic. 
  2. Ponev segrejemo na srednje visoko temperaturo, dodamo malo kokosovega olja in z majhno zajemalko ali žlico zmes zlijemo na vročo ponev, da oblikujemo majhne palačinke. 
  3. Pečemo približno 3 minute, da se palačinke zlato zapečejo, nato obrnemo in še na drugi strani pečemo približno 2-3 minute. 
  4. Postrežemo tople s čokoladnim prelivom in malinami ter posujemo z matcho v prahu. 

Sestavine za čokoladni namaz:

Deli naprej....

Podobne objave

Z vami delimo prvi recept v seriji božanskih pečenih ovsenih kosmičev, ki jih lahko pričakujete na našem profilu v bližnji prihodnosti. Pri pečeni ovseni kaši gre za podobne sestavine kot pri klasičnih ovsenih kašah, le priprava in končni rezultat sta nekoliko drugačna. V kolikor te metode še niste preizkusili, vam toplo priporočamo spodnji recept za slastno beljakovinsko pečeno kašo z okusom bananinega kruha.
Ste že zasledili izraz “pumpkin spice”? Gre se za mešanico začimb, ki jo v tem delu leta v svoje napitke in sladice radi dodajajo predvsem v tujini. Na te hladne dni pri nas na veliko eksperimentiramo s toplimi napitki, ki prijetno pogrejejo v mrzlih jutrih, in zanimalo nas je, kako se bo aromatičen Sunwarrior kakav pomešal s to razvpito začimbno mešanico. Nas je okus prepričal, zate pa predlagam, da se prepričaš sam/a!
Maslo iz oreščkov prihaja v najmanj toliko okusih, kolikor vrst oreškov obstaja, načinov uporabe pa je še veliko več. Čas je, da poskusite še kaj drugega od arašidovega masla na kruhu! Minili so časi, ko smo poznali samo arašidovo maslo. Zdaj imamo na voljo mandljevo maslo, lešnikovo maslo, pa maslo iz indijskih oreščkov in celo maslo iz bučnih semen - kako vedeti, kako kar najbolje uporabiti vsakega izmed njih? Pogosto nam tudi zmanjka idej in domišljija ne seže dlje od tega, da ga namažemo na kruh ali kos sadja. Tu je 10 bolj svežih idej, kako uporabiti maslo iz oreščkov!

SLEDITE NAM NA...

MOŽNOSTI PLAČILA

MNENJA STRANK

.