Matcha masleni keksi

Klasični masleni keksi z dodatkom živo zelene skrivne sestavine pričara slastne trenutke za praznične dni.

Sestavine za približno 25 piškotov:

  • 2 – 3 jušne žlice Kissa matcha Basic, Focus ali Beauty ali AIYA matche
  • 180 gramov bele pirine moke + dodatno za delovno površino
  • 100 g eritritola v prahu
  • 250 gramov veganskega masla / margarine
  • ½ sredice burbonske vanilije
  • 250 gramov belih mandljev zmetih v prah
  • drobno naribana limonica eko limone
  • ¼ čajne žličke sode bikarbone ali pecilnega praška iz vinskega kamna
  • 4-5 žlic češnjeve, malinine ali jagodne marmelade
  • po potrebi 0,5 – 1dl rastlinskega mleka

Postopek:

  1. Najprej zmešamo mehko vegansko maslo/margarino, ki ga prej na sobni temperaturi pustimo par ur, da se zmehča. Zmešamo ga z ročnim mešalnikom s sladkorjem/eritritolom.
  2. V drugo skledo damo moko, burbonsko vanilijo, mlete mandlje, sodo bikarbono in limonino lupinico.
  3. Na vrh suhe mešanice na fino presejte KISSA Matcho in z lopatico za testo vse skupaj premešajte
  4. Suho mešanico dodamo mokri, pregnetemo testo, da nastane homogena zmes in jo oblikujemo v kroglo.
  5. Zavijemo v prozorno folijo in pustimo v hladilniku 2 uri.
  6. Pečico segrejemo na 170 °C (150 °C ventilator) in pekač obložimo s peki papirjem.
  7. Delovno površino potresemo z moko. Ohlajeno testo z valjarjem razvaljamo na 3–4 mm debelo plast.
  8. Izrežemo trikotnike, zvezdice ali druge oblike po želji in jih položimo na pekač.
  9. Nato iz polovice piškotov izrežemo manjše trikotnike. Pečemo v ogreti pečici 5–6 minut, da se rahlo obarvajo. Odstranite iz pečice in pustite, da se ohladi na rešetki.

V manjši posodi segrejemo češnjevo/malinovo ali jagodno marmelado. Namažemo na piškote, ki imajo na sredini luknjice. Na vrh položite preostale piškote.

Uživajte v prazničnem sladkanju.

Slika in orig. recept: https://kissatea.com/en/portfolio-item/matcha-linzer-sables/

Deli naprej...
SLEDITE NAM NA
MOŽNOSTI PLAČILA
MNENJA STRANK
E - NOVICE