Naročite se na naše novice in prejmite kupon za
-7% popust na celoten nakup.
-7% popust na celoten nakup.
Cheesecake (po naše sirova torta) izhaja iz New Yorka in jo običajno pripravijo iz mlečnih izdelkov in sladkorja. Ker v naši “shrambi” ne hranimo mlečnih izdelkov in imamo raje veganske različice, takšne brez skute, smetane in mleka, sladkor pa raje nadomestimo z datlji in javorjevim sirupom, smo tudi tokrat za vas našli okusen recept za veganski, presni cheesecake, ki je po videzu podoben klasičnemu, po okusu pa prekaša vsak klasičen cheesecake.
Dobra novica je, da so sestavine v tem receptu bolj zdrave od klasičnega cheesecake-a, zato si lahko takšen kos torte pogosteje privoščite brez slabe vesti. Vsebuje zdrave maščobe iz oreščkov in kokosa in rastlinske beljakovine. Recept je brez moke, torej je primeren za vse, ki ne smete uživati glutena. Hrustljavi delci kakavovih zrn v vanilijevi kremi pa bodo pričarali pravi “oreo” okus.
Recept za veganski proteinski cheesecake (za približno 8 kosov)
SESTAVINE ZA PODLAGO:
Priprava podlage:
SESTAVINE ZA VANILIJEVO KREMO:
Priprava kreme:
SESTAVINE ZA ČOKOLADNI OBLIV – GANACHE:
Priprava obliva:
Zmešajte sestavine z žlico in dodajte toplo (ne vročo) vodo po potrebi, da dobite ravno prav gosto (ne preredko) maso s katero boste oblili torto. Obliv se bo čez nekaj minut začel trditi.
Dober tek!
Prevod recepta: Maja Jeereb; Vir recepta: Sunwarrior.com; sliki: http://sweetlyraw.com (za Sunwarrior)