Košarica
V košarici ni izdelkov.

Proteinske palačinke polnjene s čokolado

Proteinske palačinke polnjene s čokolado

Recept za spodnje ovsene palačinke je dober že sam po sebi, v kombinaciji s čokoladnim polnilom, pa postanejo vrhunske. Seveda smo tudi k tem palačinkam pristopili v našem slogu z zdravimi sestavinami, da lahko sladkanje poteka brez slabe vesti. 

Sestavine:

  • zdrav čokoladno lešnikov namaz 20chocolate
  • ekstra deviško kokosovo olje (za peko)

Postopek:

  1. Najprej naredimo ploščate čokoladne krogce, ki bodo polnilo za naše palačinke. Te naredimo preprosto tako, da na pekač obložen s peki papirjem, z žlico doziramo kupčke zdrave “nutelle” (20chocolate namaza), ki jih razmažemo v okroglo obliko, pekač pa postavimo v skrinjo za 1 uro, da se krogci strdijo.
  2. V blenderju združimo vse sestavine za palačinke in zmiksamo do gladkega. 
  3. Na ponev dodamo pikico kokosovega olja in jo dobro segrejemo. Palačinke spečemo tako, da začnemo z žlico mase, ki jo razmažemo v želeno velikost palačinke, nanjo pa položimo strjen čokoladni krog, ki ga prekrijemo z dodatno žlico mase. Pečemo na manjšem ognju, približno 5 min na vsaki strani. 

* Opomba: Masa za palačinke se bo s časom zgostila, zato lahko po potrebi vanjo vmešate še malce (rastlinskega) mleka.

Pripravila: Monika Škorjanc, https://www.instagram.com/earthlymonika/

Izdelki, ki so uporabljeni v receptu

Deli naprej....

Podobne objave

Z vami delimo prvi recept v seriji božanskih pečenih ovsenih kosmičev, ki jih lahko pričakujete na našem profilu v bližnji prihodnosti. Pri pečeni ovseni kaši gre za podobne sestavine kot pri klasičnih ovsenih kašah, le priprava in končni rezultat sta nekoliko drugačna. V kolikor te metode še niste preizkusili, vam toplo priporočamo spodnji recept za slastno beljakovinsko pečeno kašo z okusom bananinega kruha.
Ste že zasledili izraz “pumpkin spice”? Gre se za mešanico začimb, ki jo v tem delu leta v svoje napitke in sladice radi dodajajo predvsem v tujini. Na te hladne dni pri nas na veliko eksperimentiramo s toplimi napitki, ki prijetno pogrejejo v mrzlih jutrih, in zanimalo nas je, kako se bo aromatičen Sunwarrior kakav pomešal s to razvpito začimbno mešanico. Nas je okus prepričal, zate pa predlagam, da se prepričaš sam/a!
Maslo iz oreščkov prihaja v najmanj toliko okusih, kolikor vrst oreškov obstaja, načinov uporabe pa je še veliko več. Čas je, da poskusite še kaj drugega od arašidovega masla na kruhu! Minili so časi, ko smo poznali samo arašidovo maslo. Zdaj imamo na voljo mandljevo maslo, lešnikovo maslo, pa maslo iz indijskih oreščkov in celo maslo iz bučnih semen - kako vedeti, kako kar najbolje uporabiti vsakega izmed njih? Pogosto nam tudi zmanjka idej in domišljija ne seže dlje od tega, da ga namažemo na kruh ali kos sadja. Tu je 10 bolj svežih idej, kako uporabiti maslo iz oreščkov!

SLEDITE NAM NA...

MOŽNOSTI PLAČILA

MNENJA STRANK

.