Proteinski korenčkovi polpeti

Če pojeste premalo zelenjave in beljakovin ter nimate idej, kako bi jih vključili v svojo prehrano, bo ta recept kot nalašč za vas: vsebuje tako korenje kot tudi čičeriko in beljakovine v prahu. Primerna je za vse, ki ne uživajo glutena, hvaležno pa vam bo tudi črevesje, saj so polpeti bogati z vlakninami.

Korenčkove polpete lahko uživaš v obliki burgerja, samostojno s solato ali pa jih postrežeš kot prilogo.

Sestavine:

  • 100 g naribanega korenja
  • 70 g ajdove moke
  • 30 g beljakovin Sunwarrior Warrior Blend z naravnim okusom
  • 1 žlička pecilnega praška
  • ½ žličke soli
  • 60 g čičerike
  • 3 žlice olivnega olja
  • 1 žlica pekoče omake (če niste za pekoče predlagam, da polpetom dodate kakšne druge začimbe, s pomočjo katerih boste povzdignili njihov okus)
  • pest svežega nasekljanega peteršilja
proteinski-korenckovi-polpeti-1

Postopek:

  1. Najprej v večji posodi skupaj zmešamo vse suhe sestavine (korenje, moko, proteine, pecilni prašek in sol).
  2. Čičeriko zmečkamo in jo zmešamo  skupaj s preostalimi mokrimi sestavinami (olivnim oljem in pekočo omako). V kolikor niste za pekoče predlagam, da polpetom dodate kakšne druge začimbe, s pomočjo katerih boste povzdignili njihov okus. 
  3. Mokro zmes dodamo v posodo s suhimi sestavinami, po potrebi dodamo še kakšno žlico vode,  nazadnje pa primešamo še svež peteršilj. Posodo z maso postavimo v hladilnik za vsaj 15 minut. 
  4. Zatem si roke zmočimo s hladno vodo in maso oblikujemo v poljubno velike polpete.
  5. Ponev segrejemo do vročega, dodamo le toliko olja, da se polpeti ne bodo prijeli, nato pa jih popečemo po obeh straneh do zlatorjave barve (na srednjem ognju, cca. 5 minut po vsaki strani).
proteinski-korenckovi-polpeti-2

Pripravila: Monika Škorjanc https://www.instagram.com/earthlymonika/

Deli naprej...
SLEDITE NAM NA
MOŽNOSTI PLAČILA
MNENJA STRANK
E - NOVICE