Košarica
V košarici ni izdelkov.

Topla pečena jabolka brez dodanega sladkorja

Topla pečena jabolka brez dodanega sladkorja

Topla pečena jabolka so sladica, ki nas kar zaziblje v prihajajoče božične praznike, saj nas s svojim sladkim vonjem po cimetu, orehih in rozinah spomni na praznični čas. Ta recept je veganski in ne vsebuje mleka, jajc ali masla. 

Sladica vsebuje kar 525 kcal na porcijo, zato jo raje uživajmo kot samostojni obrok, oziroma si privoščimo krožnik zelenjavne juhe preden jo pojemo, da nekoliko uravnotežimo obrok. Zaradi dodatka ovsenih kosmičev in orehov nas bo sicer dobro nasitila in po njej še nekaj časa ne bomo lačni. 

Sestavine (za 4 porcije):

  • 4 jabolka 
  • 80 g ovsenih kosmičev
  • 115 g orehov
  • 75 g rozin
  • 1 čajna žlička cimeta
  • ½ čajne žličke vanilijevega ekstrakta
  • ščepec soli
  • 30 g kokosovega masla – mussa
  • 3 jedilne žlice vode (45 ml)

Pečico segrejte na 180 stopinj celzija. Dobro operite jabolka in jim z nožem previdno odstranite peščišče na sredini. Pazite, da ne naredite luknje skozi dno jabolka. V posodi pripravite zmes za polnilo. Zmešajte ovsene kosmiče, na majhne koščke sesekljane orehe, rozine, cimet, vanilin ekstrakt, sol, kokosovo maslo in tri jedilne žlice (45 ml) vode. Z rokami zmešajte zmes, dokler se ne sprime skupaj. 

Postavite jabolka na pekač, obložen s peki papirjem. Vsako jabolko napolnite z zmesjo in pecite 45 minut pri 180 stopinj celzija. Jabolka so pečena, ko se zmehčajo, oziroma, ko opazite, da začne jabolčni olupek pokati. 

Postrezite še tople s kepico sladoleda ali stepene rastlinske smetane. 

Pripravila: Lucija Bratina, mag. inž. prehrane

Vir: https://www.veganosity.com/sugar-free-stuffed-baked-apples-8/ 

Deli naprej....

Podobne objave

Z vami delimo prvi recept v seriji božanskih pečenih ovsenih kosmičev, ki jih lahko pričakujete na našem profilu v bližnji prihodnosti. Pri pečeni ovseni kaši gre za podobne sestavine kot pri klasičnih ovsenih kašah, le priprava in končni rezultat sta nekoliko drugačna. V kolikor te metode še niste preizkusili, vam toplo priporočamo spodnji recept za slastno beljakovinsko pečeno kašo z okusom bananinega kruha.
Ste že zasledili izraz “pumpkin spice”? Gre se za mešanico začimb, ki jo v tem delu leta v svoje napitke in sladice radi dodajajo predvsem v tujini. Na te hladne dni pri nas na veliko eksperimentiramo s toplimi napitki, ki prijetno pogrejejo v mrzlih jutrih, in zanimalo nas je, kako se bo aromatičen Sunwarrior kakav pomešal s to razvpito začimbno mešanico. Nas je okus prepričal, zate pa predlagam, da se prepričaš sam/a!
Maslo iz oreščkov prihaja v najmanj toliko okusih, kolikor vrst oreškov obstaja, načinov uporabe pa je še veliko več. Čas je, da poskusite še kaj drugega od arašidovega masla na kruhu! Minili so časi, ko smo poznali samo arašidovo maslo. Zdaj imamo na voljo mandljevo maslo, lešnikovo maslo, pa maslo iz indijskih oreščkov in celo maslo iz bučnih semen - kako vedeti, kako kar najbolje uporabiti vsakega izmed njih? Pogosto nam tudi zmanjka idej in domišljija ne seže dlje od tega, da ga namažemo na kruh ali kos sadja. Tu je 10 bolj svežih idej, kako uporabiti maslo iz oreščkov!

SLEDITE NAM NA...

MOŽNOSTI PLAČILA

MNENJA STRANK

.