Topla pečena jabolka brez dodanega sladkorja

Topla pečena jabolka so sladica, ki nas kar zaziblje v prihajajoče božične praznike, saj nas s svojim sladkim vonjem po cimetu, orehih in rozinah spomni na praznični čas. Ta recept je veganski in ne vsebuje mleka, jajc ali masla. 

Sladica vsebuje kar 525 kcal na porcijo, zato jo raje uživajmo kot samostojni obrok, oziroma si privoščimo krožnik zelenjavne juhe preden jo pojemo, da nekoliko uravnotežimo obrok. Zaradi dodatka ovsenih kosmičev in orehov nas bo sicer dobro nasitila in po njej še nekaj časa ne bomo lačni. 

Sestavine (za 4 porcije):

  • 4 jabolka 
  • 80 g ovsenih kosmičev
  • 115 g orehov
  • 75 g rozin
  • 1 čajna žlička cimeta
  • ½ čajne žličke vanilijevega ekstrakta
  • ščepec soli
  • 30 g kokosovega masla – mussa
  • 3 jedilne žlice vode (45 ml)

Pečico segrejte na 180 stopinj celzija. Dobro operite jabolka in jim z nožem previdno odstranite peščišče na sredini. Pazite, da ne naredite luknje skozi dno jabolka. V posodi pripravite zmes za polnilo. Zmešajte ovsene kosmiče, na majhne koščke sesekljane orehe, rozine, cimet, vanilin ekstrakt, sol, kokosovo maslo in tri jedilne žlice (45 ml) vode. Z rokami zmešajte zmes, dokler se ne sprime skupaj. 

Postavite jabolka na pekač, obložen s peki papirjem. Vsako jabolko napolnite z zmesjo in pecite 45 minut pri 180 stopinj celzija. Jabolka so pečena, ko se zmehčajo, oziroma, ko opazite, da začne jabolčni olupek pokati. 

Postrezite še tople s kepico sladoleda ali stepene rastlinske smetane. 

Pripravila: Lucija Bratina, mag. inž. prehrane

Vir: https://www.veganosity.com/sugar-free-stuffed-baked-apples-8/ 

Deli naprej...
SLEDITE NAM NA
MOŽNOSTI PLAČILA
MNENJA STRANK
E - NOVICE