Naročite se na naše novice in prejmite kupon za
-7% popust na celoten nakup.
-7% popust na celoten nakup.
Buča in čokolada sta odlična kombinacija kot na primer čokolada in banana, čokolada in meta, ter jabolko in cimet.
Glavni sestavini skorje so mandlji in ovseni kosmiči. Je rahlo sladkana in čeprav se zdi drobljiva, se zelo dobro drži skupaj, ko je pečena.
Ovsene kosmiče in mandlje najprej zmeljete, nato pa jih primešate k ostalim sestavinam. S to maso obložite pekač za pito, tako da zmes pritiskate ob površino pekača. Za nekaj minut ga ohladite v hladilniku in nato maso pečete v pečici 15 minut, da se strdi.
Nastala skorja doda odličen kontrast gladkemu, kremastemu nadevu.
Za nadev najprej nad paro stopite čokoladne kapljice iz temne čokolade in zmešajte vse sestavine ter zmesi dodajte stopljeno čokolado. Tako preprosto je.
Ko boste prebrali recept za to vegansko brezglutensko čokoladno bučno pito (mimogrede NE vsebuje tofuja), boste opazili, da traja priprava pite 30 minut preden jo lahko postavite v pečico. To je zaradi priprave skorje, vendar postopek ni zapleten in se nedvomno splača.
Lepo je sedeti za praznično večerjo in uživati v vseh svojih najljubših jedeh, vendar včasih je lepo poskusiti tudi kaj novega.
Če imate radi bučno pito in čokolado, potem je to prava sladica za vas.
Mandljeva ovsena skorja je brez glutena (če uporabljate ovsene kosmiče brez glutena) in doda kontrastno teksturo k gladkemu čokoladnemu bučnemu nadevu.
Sladkost vaše veganske čokoladne bučne pite bo odvisna od koščkov temne čokolade, ki jih boste uporabili. Večji kot je odstotek kakava v čokoladi, manj sladek bo nadev. Sladkost je odvisna tudi od vrste oziroma blagovne znamke čokolade. Mi pri sladicah vedno uporabimo kapljice veganske čokolade Cavalier, ki so veganske in slajene s stevijo.
Ko naredite nadev, ga poskusite, če je dovolj sladek. To je še ena prednost pri veganski peki, da lahko pokusite vse in vam ni treba skrbeti, da boste zboleli zaradi sestavine, ki ni namenjena da jo zaužijemo surovo.
Če se vam zdi, da nadev ni dovolj sladek, dodajte javorjev sirup. Vse podrobnosti so opisane spodaj v receptu. Za tiste, ki ne marajo pretirano sladkih stvari, bodo 3 žlice javorjevega sirupa povsem dovolj, ostali pa lahko dodate še kakšno žlico več. Če pa se vam zdi nadev presladek, ga lahko naredite manj sladkega z 1 jušno žlico 100% kakava v prahu.
Okus spominja na čokoladni puding, ki se je združil z bučnim pirejem in z začimbami za bučno pito. Preprosto povedano, pita je bogata, čokoladna in okusna in prav takšna naj bi bila praznična sladica.
Vaše brezglutenske veganske čokoladne bučne pite ni potrebno okrasiti, vendar toplo priporočam da jo po vrhu premažete s stepeno kokosovo smetano.
Za skorjo:
Za nadev:
Navodila:
Naredite skorjo:
Naredite nadev:
Opombe:
Hranilne vrednosti:
Porcija: 1 rezina | Kalorije: 382kcal | Ogljikovi hidrati: 35g | Beljakovine: 7g | Maščobe: 29g | Nasičene maščobe: 14g | Polinenasičene maščobe: 1g | Mononenasičene maščobe: 1g | Sol: 0,11 g | Kalij: 278 mg | Vlaknine: 10g | Sladkor: 16g | Vitamin A: 3500EU | Vitamin C: 2,5 mg | Kalcij: 100 mg | Železo: 4 mg
Vir: https://delightfuladventures.com/vegan-chocolate-pumpkin-pie-gluten-free/