Naročite se na naše novice in prejmite kupon za
-7% popust na celoten nakup.
-7% popust na celoten nakup.
Za popolno in zdravo različico okusne čokolade potrebujemo le nekaj osnovnih sestavin: stopljeno kakavovo maslo ali kokosovo olje, kvaliteten 100% kakav v prahu in naravno tekoče sladilo.
Če si želimo okus kokosa, dodamo kokosovo mleko in kokosovo moko, po želji pa jo lahko obogatimo še s sadjem. Tokrat imamo za vas recept za kokosove kocke oblite s temno čokolado in malinami.
Maline lahko zamenjate tudi z borovnicami, granatnim jabolkom ali drugim sadjem, ki ga imate radi. Če želite obliko kock, pripravite modelček za ledene kocke ali še bolje silikonski modelček za čokolado.
Sestavine:
Priprava:
V srednje velikem loncu stopite kokosovo olje na nizkem ognju. Če želite, da čokolada ostane presna, stopite maso nad parno kopeljo in pazite, da temperatura čokolade ne preseže 45 stopinj. Odstranite s štedilnika in vmešajte kakav, sladilo in kokosovo mleko, da dobite gladko homogeno maso. Po želji dodajte ščep soli za bolj intenziven okus. Vmešajte riban kokos in beljakovine z okusom čokolade (za zgostitev), če je masa preredka. Po želji lahko dodate tudi čokoladne kapljice.
Za pripravo kock vlijte polovico stopljene čokoladne mešanice v modelček za ledene kocke (ali silikonski modelček za čokolado) in na sredino potopite po 1 zamrznjeno malino, nato prekrijte s stopljeno čokolado do vrha. Čokolado postavite v zamrzovalnik za 30-45 minut, da se strdi. Ko je strjena, modelček vzemite iz hladilnika in čokoladne kocke odstranite iz modelčka in jih postavite na peki papir.
Stopimo čokoladne kapljice in povrh prelijemo po kockah. Potresemo s suhimi liofiliziranimi malinami ali jagodičevjem v prahu. Čokoladne kocke hranite v zamrzovalniku ali hladilniku.
Pripravila: Maja J.
Slike: www.aduna.com