Sladoled v okusu vanilije, jagode in čokolade z dodanimi beljakovinami in kolagen gradniki je odlična alternativa mlečnemu sladoledu.
- je brez živalskih sestavin
- brez dodanega sladkorja
- brez glutena
- bogat z vitamini, minerali
- dober vir rastlinskih beljakovin
- 100% veganski
- božansko dober
Skupne sestavine za 4 skodelice:
* uporabimo sojino ali drugo rastlinsko (nesladkano) mleko: mandljevo, ovseno, riževo … po želji.
Vaniljev sladoled
Sestavine:
Postopek:
- Banani narežemo na kolobarje.
- Vse sestavine damo v blender in gladko zmešamo.
- Polovico sladoleda damo v posodo in nato v zamrzovalnik.
- Ostalo polovico pustimo v blenderju in imamo za osnovo za jagodni sladoled.
Jagodni sladoled
Sestavine:
- polovica prej narejenega vaniljevega sladoleda
- 100 g zmrznjenih jagod
- po potrebi dolijemo malo sojinega mleka
Postopek:
- Prej pripravljenemu vaniljevemu sladoledu dodamo zamrznjene jagode in zmiksamo do gladkega.
- Po potrebi dodamo 30-50 ml sojinega ali drugega rastlinskega napitka.
- Jagodni sladoled stresemo v posodo zraven vaniljevega in damo v zamrzovalnik.
Čokoladni sladoled
Sestavine:
Postopek:
- Banano narežemo na kolobarje.
- V blenderju ji dodamo sojino mleko, kolagen gradnike in kakav ter gladko zmešamo.
- Čokoladni sladoled predenemo v posodo zraven jagodnega in damo v zamrzovalnik.
Če želite sladoled pojesti takoj, banane predhodno dobro zamrznite. Zamrznjen sladoled lahko hranite nekaj dni ali tednov, če ga prej seveda ne pojeste.

Pripravila: Katarina Katanec. Video recept je na voljo na Instagramu Superhrana tukaj.
Izdelki, ki so uporabljeni v receptu