Naročite se na naše novice in prejmite kupon za
-7% popust na celoten nakup.
-7% popust na celoten nakup.
Od vseh kupljenih pralin so mi tiste, posamično zavite v zlat papir, ravno prav kremaste in hrustljave, s kombinacijo lešnikov in čokolade najljubše. Že veš, o katerih govorim?
To so seveda vsem dobro znane čokoladne praline, ki smo jih doma, v času mojega odraščanja, smatrali kot čisto zlato in so bile res rezervirane samo za obiske.
Danes sem, nekoliko nostalgična, poustvarila ta okus s samimi polnovrednimi sestavinami. Večina doma narejenih kroglic bazira na obilici datljev, kar pa zame zaradi nosečniške sladkorne, ne pride poštev. Te čokoladno-lešnikove praline so zato praktično brez sladkorja, vsebujejo pa kompleksne ogljikove hidrate, zdrave maščobe in beljakovine.
Sestavine (za približno 10 kroglic):
Za preliv:
Postopek:
Še zanimivost za tiste, ki vas zanimajo številke: originalna zlata kroglica in ta moja vsebujeta enako kalorij, ima pa moja 4-krat več beljakovin in kar 5-krat manj sladkorja.
Pripravila: Saša Zor, https://www.instagram.com/foodiva_sasha/