Proteinski mocha bajadera

Presna, zdrava in okusna sladica za vse ljubitelje presnih sladic z okusom kave in čokolade.

Ta recept je:

  • brez glutena
  • brez mlečnih izdelkov
  • brez rafiniranega sladkorja
  • brez kofeina
  • presno veganski


Sestavine za podlago:

Sestavine za mocha kremo:

Sestavine za čokoladni premaz:

Priprava podlage:

  1. Indijske oreščke za kremo namočimo čez noč ali vsaj za 4 ure.
  2. V sekljalniku z S rezilom zmeljemo pistacijo, brazilske oreščke in himalajsko sol.
  3. Nato dodamo na koščke narezane datlje in po potrebi 1-2 žlici vode. Zmes se mora med mletjem sprijeti v kroglo.
  4. V pekač obložen s plastično folijo za živila s pritiskanjem oblikujemo dno peciva tako, da enakomerno porazdelimo maso, ki smo jo zmleli in vse skupaj postavimo v hladilnik.

Priprava kreme:


  1. Namočene indijske oreščke odcedimo in dobro speremo.
  2. V blenderju jih skupaj s približno 2 dcl vode in soljo zmeljemo do gladkega. V kremi ne sme biti grudic.
  3. Nato dodamo masi iz indijskih oreščkov Sunwarrior beljakovine z okusom mocha (okus kave s čokolado – ne vsebuje kofeina). Zmeljemo, da se beljakovine lepo porazdelijo po masi. Če je masa pregosta, dodamo še nekaj vode.
  4. Nad paro stopimo kokosovo olje in ga med mletjem dodamo v kremo. Vlijemo v pekač na prej pripavljeno podlago. Vse skupaj postavimo v zamrzovalnik za približno 4 ure, da se krema lepo strdi. Med tem pripravimo čokoladni premaz.


Priprava čokoladnega premaza:

  1. Vse sestavine zmeljemo v sekljalniku z rezilom v obliki črke S.
  2. Ko je brownie dovolj ohlajen, ga vzamemo iz modela in na vrh nanesemo pripravljen čokoladni premaz.
  3. Če želimo najboljšo kakovost in okus, uporabljamo le presne ekološke sestavine.

Po želji potresemo po vrhu z narezanimi orehi, lešniki, kakavovimi zrni ali pistacijami.

Recept pripravila: Tina Teršek, Drobtinka za koledar receptov 2018

Slike: https://www.mydarlingvegan.com/vegan-chocolate-hazelnut-cheesecake-bars/

Deli naprej...
SLEDITE NAM NA
MOŽNOSTI PLAČILA
MNENJA STRANK
E - NOVICE