Naročite se na naše novice in prejmite kupon za
-7% popust na celoten nakup.
-7% popust na celoten nakup.
Si se že kdaj vprašal/a, koliko beljakovin dejansko zaužiješ na dan – in iz katerih virov? Večina nas jih povezuje predvsem z mesom, mlečnimi izdelki ali jajci, a obstaja še ena odlična možnost: rastlinske beljakovine! Ne samo, da so odlična podpora za tvoje telo, ampak prinašajo še cel kup drugih koristi. V nadaljevanju te čaka nekaj konkretnih razlogov, zakaj jih vključiti in kako to narediti na preprost način!
Paraziti niso samo gliste, trakulje in drugi “črvi”. Tudi bakterije in virusi so lahko paraziti, na primer v primeru bakterijskega neravnovesja, pri katerem slabe bakterije prerastejo dobre bakterije (probiotike). Z različnimi paraziti prihajamo v stik ves čas, ker so povsod – na kljukah, tipkovnicah, straniščnih školjkah, v vodi, hrani, na posteljnini in oblekah.
Pri Superhrani iščemo študentsko pomoč za daljše obdobje. Si to mogoče ravno ti?
V tem članku z vami delimo še 4 pomembna hranila, ki jih nosečnice potrebujejo. Ko ženska izve, da je noseča, se ji takoj v mislih postavi milijon vprašanj, kako mora spremeniti svoj življenjski stil, da bo nudila otročičku kar se da ugodno okolje za zdravo rast in razvoj.
Zima se počasi poslavlja, a na žalost pa ne tudi virusi. Čeprav je padec imunske odpornosti v povezavi s prehladnimi obolenji najbolj pogost ravno v zimskih mesecih, pa znajo biti prehodna obdobja, kot je prehod iz zime v pomlad ravno tako (če ne še bolj za marsikoga) problematična za ohranjanje odpornosti našega telesa.
Ženska se takoj, ko je noseča, zave, da je postala dom za novo bitjece in tako prevzame polno odgovornost za zdravje in razvoj svojega otročička že od samega začetka dalje.
Ste tudi vi med tistimi, ki ste se odločili, da boste po praznikih spremenili svoje prehranjevalne navade, se začeli gibati in končno shujšali?
Zeleni smutiji! Vsi vemo, da so dobri za nas in da bi morali biti redno na jedilniku. Poglejmo si, katere sestavine bi se morale znajti v mešalniku. Z enim samim velikim kozarcem telo nahranimo s ključnimi vitamini, minerali, vlakninami, antioksidanti in aminokislinami – pri tem je njihova absorpcija optimalna, obrok pa lahko prebavljiv.
Januar je zaznamovan z novoletnimi zaobljubami in željami po spremembah življenjskega sloga. Ljudje si zadajo, da bodo v svoje življenje vnesli več gibanja, več kvalitetnega spanca, imeli bolj zdrave prehranjevalne navade in posledično tudi izgubili kak kilogram. A vse prevečkrat se v tej želji po bolj vitki postavi zatekajo k nezdravim rešitvam, ki obljubljajo hitro izgubo kilogramov.
Hrana je v prazničnih dneh pogosto pomemben povezovalni člen na druženjih. In prijetno je, ko skupaj z najbližjimi uživamo v jedeh, ki jih je nekdo skrbno pripravil za nas. Da pa zaradi oblice praznovanj ne trpi preveč naše počutje in predvsem prebava, smo za vas pripravili nekaj nasvetov, kako kljub prazničnim dobrotam poskrbeti za dobro prebavo, brez bolečin in napenjanja.
Kakavova zrna so že od antičnih časov cenjena zaradi svojega okusa in izjemnih zdravstvenih koristi. Adunin kakav v prahu je narejen iz posebej izbranih kakavovih zrn z visoko vsebnostjo flavanola, pomešanih z razkošno bogatim kakavom majhnih proizvajalcev v Gani.
Ko nastopi mesec november, ne moremo mimo pomembnega gibanja, imenovanega movember, ki je že skoraj 20 let posvečen ozaveščanju o zdravju moških. Gibanje movember spodbuja moške k preventivnim ukrepom in delovanjem za dobrobit njihovega zdravja.
Hrana, ki jo jemo, igra pomembno vlogo pri našem duševnem in fizičnem počutju: od lajšanja stresa do izboljšanja razpoloženja. In zlasti kakav vsebuje številne spojine, ki lahko vplivajo tudi na naše občutke sreče.
Cink je mikrohranilo, ki ga naš imunski sistem in telo potrebujeta, da lahko učinkovito delujeta. Igra vlogo pri presnovi makrohranil, imunski funkciji in podpira normalno rast in razvoj človeškega telesa od rojstva dalje. Je pogosto spregledan in podcenjen element, zato je prav, da poskrbimo za čim večji vnos s cinkom bogatih živil.
Cink ni ravno prvi mineral, na katerega pomislimo, ko govorimo o pomanjkanju hranil, vendar je esencialen mineral, ki ga je v današnjem času v prsti premalo, zaradi česar obstaja verjetnost, da ga v telo vnesemo premalo.
Miso je japonska tradicionalna juha, narejena iz fermentiranega riža, ječmena ali/in soje. Odličen jesenski recept za juho, ki vas bo pogrela in pomagala proti izgorelosti nadledvične žleze.
Rožnata barva in pentljice so mesecu oktobru posvečene ozaveščanju o raku dojk s prizadevanji za zmanjševanje pojavnosti te bolezni s spodbujanjem ozaveščenosti posameznikov in poudarjanju pomena preventive, zgodnjega diagnosticiranja in zdravljenja ter nenazadnje podporo vsem, ki jih je ta rak prizadel.
Jeseni dnevi postajajo krajši in noči vse daljše. Na poti v in iz službe nas večinoma spremlja že tema. Sonce vidimo bolj ali manj le skozi službena okna, mnoge zimske dni, ko nas objemata sivina in megla, pa tudi takrat ne. In vse to nosi svoje posledice.
Probiotiki oziroma probiotične bakterije so po definiciji WHO (svetovna zdravstvena organizacija) vsi živi mikroorganizmi (bakterije in kvasovke), ki imajo, če so zaužiti v zadostni količini, ugoden vpliv na zdravje gostitelja.
Ko izbiramo živila, je vedno najboljše, da izberemo sezonska, saj bomo tako prejeli kar največ hranil in koristnih snovi za telo. Zakaj je temu tako se mogoče sprašujete? Sezonska živila so obrana na vrhuncu svoje zrelosti in tako vsebujejo kar največ možno hranilnih snovi. Ta živila so načeloma tudi cenovno bolj dostopna in sveža.