Naročite se na naše novice in prejmite kupon za
-7% popust na celoten nakup.
-7% popust na celoten nakup.
Elektroliti pomagajo uravnavati naš živčni sistem in delovanje mišic, odgovorni so za hidracijo našega telesa, pH krvi, krvni tlak in sodelujejo pri ponovni izgradnji poškodovanih tkiv.
Jesen je čas za legendarni ljubljanski maraton, na katerega se prav v tem času marsikdo pripravlja. Se lahko v športno aktivnost zapodimo preveč navdušeno? Lahko! Preverite, kako si lahko pomagate k boljši regeneraciji.
Kako lahko z rastlinsko prehrano nadomestimo meso in dobimo dovolj beljakovin? Če želite v svojo prehrano dodati več rastlinskih beljakovin in zmanjšati vnos škodljivih živalskih beljakovin, poskusite z uživanjem najljubših virov beljakovin bodybuilderja: fižola in zelenolistne zelenjave.
Seveda jih je najlažje zamešati v smuti, a Sunwarrior lahko uporabimo še na toliko drugih načinov! Večina ljudi ostane pri mešanju beljakovin v prahu z vodo, (rastlinskim) mlekom ali smutiji.
Brez skrbi, čisto diskretno bomo razjasnili, katera hrana lahko izboljša vaše spolno življenje (in zdravje nasploh).
Beljakovine so osnovni gradniki praktično vsake celice v našem telesu. Naše telo jih samo tvori iz aminokislin, ki jih lahko zaužijemo iz dveh glavnih virov – iz živil živalskega izvora ali iz živil rastlinskega izvora.
Kako vem, ali mi primanjkuje določenega vitamina ali minerala? Ali obstajajo določeni vitamini in minerali, ki jih je dobro jemati preventivno? Katera pomanjkanja so najpogostejša? Kaj naj storim, če mi primanjkuje železa?
Uravnotežena prehrana, o kateri tako veliko poslušamo, običajno ni ne uravnotežena ne zdrava. Kot nam je postalo jasno v prvem delu prispevka, ji pogosto primanjkuje vitaminov, mineralov, vlaknin in fitohranil.
Kar naprej poslušamo priporočila: uravnotežena prehrana je ključna! Pediatri priporočajo, naj otroci jedo uravnoteženo; prekomerno težkim zdravniki priporočajo gibanje in uravnoteženo prehrano; uradne smernice prav tako ves čas govorijo o uravnoteženi prehrani.
Kaj so beljakovine? Jih zares potrebujemo? Kako izgleda opica, ki ne zaužije dovolj beljakovin? Na vsa ta vprašanja zabavno odgovori poučna animacija za vse Sunwarrior bojevnike! Gre za kratek (4:49) animiran video posnetek, v katerem nastopajo Sunwarrior beljakovine – po ogledu vam bo vse jasno!
Vse več rekreativnih in profesionalnih športnikov se odloča zanjo zaradi hitrejše regeneracije in boljšega splošnega počutja, s svojimi rezultati pa dokazujejo, da se da biti tudi na rastlinski prehrani še kako živ in zdrav.
Večina ljudi, ki želi shujšati in oblikovati postavo, začne z omejevanjem kalorij in telesno aktivnostjo. V tem članku se ne bomo posvečali strategijam za izgubo odvečnih kilogramov, temveč stvari, na katero marsikdo pozabi – zdravje črevesne flore!
Kot otroci ga večinoma nismo marali, šele z leti smo ugotovili, kako dober je za nas in da se ga splača jesti. Prvič so ga udomačili in gojili v Sredozemlju, čisto blizu nas, zato je grah prava izbira, če iščete lokalno živilo z veliko beljakovinami, vlakninami in mikrohranili.
Konopljina rastlina je za ljudi zelo uporabna. Vsestransko uporabna so njena vlakna, v prehrani pa se uporabljajo njena semena – še posebej okusna so, če jih oluščimo s hladnimi mehanskimi postopki.
Riž je najbolj pogosto uživana žitarica na svetu. Predstavlja kar eno petino vseh kalorij, ki jih skupaj zaužijemo ljudje po vsem svetu, in je na tretjem mestu po pridelani količini (takoj za sladkornim trsom in koruzo).
Do zdaj ste gotovo že slišali, da mleko in mlečni izdelki niso najbolj zdravi. Čas je, da jih pustimo za sabo in postanemo zdravi! Ta članek vam bo pri tem gotovo pomagal. V članku preberite štiri nasvete, ki zagotovo delujejo. Več mlečnih izdelkov kot izločimo iz prehrane, bolje je.
Oljna kadulja (Salvia hispanica), poznana tudi kot chia ali čija, je starodavno živilo, ki zagotavlja uravnoteženo količino hranil, sestavljenih iz vodotopne vlaknine, visoko vsebnost maščobnih kislin omega 3 in omega 6, beljakovin, visoko vsebnost antioksidantov in mineralov.
Kvinoja izvira iz andskega dela Južne Amerike, natančneje iz Čila, Bolivije in Peruja, kjer jo pridelujejo že več tisoč let. Stari Inki so jo poimenovali »mati vseh žit« in verjeli, da je sveta.
Amarant ali ščir (Amaranthus) je enoletnica, ki jo pridelujejo že več kot 8000 let. Izvira iz Srednje in Južne Amerike. Amarant ne spada med žita.
Matcha latte za budnost in koncentracijo