Naročite se na naše novice in prejmite kupon za
-7% popust na celoten nakup.
Bodite prvi, ki boste izvedeli za ekskluzivne akcijske popuste.

-7% popust na celoten nakup.
Kombiniranje beljakovin in maščob ima za naše telo presnovno mnogo koristi. Beljakovine so obvezen sestavni del obroka, sploh če se trudimo zmanjšati maščobno maso, saj imajo visok termični učinek.
Proteinske smoothie ali proteinske sklede so dober način za zdrav začetek dneva. Če ste ljubitelj smutijev, svoj najljubši smoothie preprosto prelijte v skodelico (naredite le malce bolj gostega), da ga boste lahko pojedli z žličko, nanj pa potresite granolo, oreščke ali sadje. Na tak način boste dlje časa siti kot če bi smoothie zgolj na hitro spili.
Odličen recept za sočno, vegansko, poletno pito iz krhkega testa brez glutena iz sočnih sliv in rumenih breskev.
V svetu beljakovin v prahu lahko izbiramo med mnogimi možnostmi. Beljakovine v prahu so enostaven in hiter način, s katerim povečamo vnos beljakovin v prehrani.
Čeprav obstaja mnogo načinov, kako zadostiti potrebam po beljakovinah z rastlinsko prehrano, so beljakovine v prahu dobra pomoč, ko želimo prehrano nekoliko obogatiti. Ne glede na to, ali sledite veganski dieti ali pa želite zgolj povečati beljakovinski vnos ne da bi posegali po živalskih izdelkih, so rastlinske beljakovine v prahu dobra izbira.
Poletni zajtrki so marsikomu lahko odveč. Ko pomislimo na osvežilno proteinsko čokoladno bowlo - skledo, nam pride na misel hrana okusnih in zdravih kombinacij, ki so bogate z vlakninami, antioksidanti, beljakovinami in zdravimi maščobami. In prav takšna je bila naša čokoladna sladoledna bowla v katero smo namesto proteinov tokrat dodali kolagen gradnike, ki imajo podobno teksturo. Seveda jih lahko po želji nadomestite z rastlinskimi proteini.
Kolagen je beseda, ki ste jo najverjetneje že velikokrat slišali iz ust kakega lepotnega guruja, prehranskega svetovalca ali celo prijatelja. Mnogi se zatečejo k različnim virom kolagena v upanju, da bi zaustavili procese staranja v telesu.
Ste se kdaj vprašali, ali je možno s prehrano spodbuditi naravno tvorbo kolagena v telesu? Berite naprej in izvedeli boste več o živilih, s katerimi lahko povečate tvorbo kolagena v telesu in s tem izboljšate zdravje kože, sklepov in kosti.
Ledena kava s kolagenom z okusom čokolade ali vanilije. V poletnih dneh nam pogosto zadiši ledena kava. A običajne ledene kave so vse prej kot zdrave. Pogosto so polne sladkorja in mlečnega sladoleda. Če si želite uživati v okusni ledeni kavi, ki bo zdrava, hkrati pa še hranilna, poskusite s spodnjim receptom.
Poletni proteinski napitki so odličen obrok za dopoldansko ali popoldansko malico. Vsebujejo sezonsko sadje in rastlinske beljakovine. So brez dodanega sladkorja, brez mleka in preprosti za pripravo.
Preprost, poletni osvežujoč "frozen" jogurt ali po domače sladoled, za katerega potrebujete le 4-5 sestavin, blender (mikser) in zamrzovalnik. Ta recept je popolnoma veganski, torej brez mlečnih izdelkov. Marelice so, tako kot večina sadja, polne vitaminov in mineralov. Med njimi je najbolj pomemben beta karoten, ki se v telesu pretvarja v vitamin A (marelicam pa daje njihovo značilno oranžno barvo).
Te čokoladne ledene lučke so tako preproste za pripravo in kot nalašč za osvežilno poletno sladico, ki je bolj zdrava aleternativa kupljenemu sladoledu. So bogatega, kremastega čokoladnega okusa, veganske, bogat vir antioksidantov in vlaknin.
Presni, veganski recepti za pripravo okusnih sladoledov in lučk brez mlečnih izdelkov in sladkorja. Začelo se je že skoraj pravo poletje! V tej vročini se prileže dober sladoled. Ker je sezona sadja na vrhuncu, se ga splača izkoristiti tudi za pripravo domačega sladoledaZakaj bi uživali mlečne sladolede, če pa si lahko sami pripravimo veliko bolj okusen sladoled brez mleka? Na spodnjih povezavah lahko najdete kar 20 zbranih receptov iz našega portala in bloga za okusen in zdrav domač sladoled. S klikom na vrsto sladoleda ali sliko boste prišli do recepta. Upamo, da boste našli pravega zase!
Povezava med možgani in črevesjem je v zadnjih letih bogato področje raziskovanj. Dejstvo, da informacije od črevesja do možganov in obratno potujejo, je že jasno, ugotavlja pa se tudi, da obstaja povezava med zdravjem črevesja in depresijo. Za to je kriva enolična in premalo raznovrstna črevesna mikrobiota. Bolj kot je namreč populacija mikroorganizmov v črevesju raznolika, bolj zdravo je naše črevo.
Ta jagodni frape ali »milkshake« je narejen brez sladoleda! Kar pomeni, da mu ne dodamo sladkorja, kar bi vaš krvni sladkor povzdignilo v višave in pomenilo nezdrav obrok. Jagode so naravno sladke, če pa ste posebej sladkosnedi, lahko frapeju še vedno dodate žlico javorjevega sirupa ali medu.
Ko govorimo o zdravem črevesju, ljudje po navadi pomislimo na mikrobiom. Mikrobiom je skupno ime za združbo raznolikih mikroorganizmov, ki živijo v telesu in naseljujejo našo kožo, sluznice in telesne tekočine. Populacija teh mikroorganizmov nadzoruje kako zdravi smo tako fizično kot psihično.