Naročite se na naše novice in prejmite kupon za
-7% popust na celoten nakup.
-7% popust na celoten nakup.
Glavoboli so v današnjem času postali že taka stalnica, da o njih niti več ne govorimo in tarnamo. Verjetno ima večina od nas v torbici ali nekje pri roki vedno na zalogi kakšen lekadol ali aspirin, ki ga lahko priročno vzamemo, ko nas sredi delovnega dne napade zoprna bolečina.
Sklepi nam omogočajo gibanje – hojo, tek, plavanje, telovadbo, vsakodnevna gospodinjska opravila, delo za računalnikom, uporabo naših pametnih telefonov in udobno sedenje. Sklepe potrebujemo, da uživamo in živimo življenje.
Jesenski recept za protivnetni napitek za obnovo kolagena, ki nam bo pričaral popolno jutro ali večer. Zlato mleko je dobilo ime po svoji rumeni barvi, ki mu ga daje kurkuma. Je izredno zdravilni napitek za vse, ki si želite okrepiti jetra, poskrbeti za zdrave sklepe in dobro prebavo ali pa se želite z njim le pogreti in si pričarati čudovit večer.
Področje naravnih zdravilnih učinkovin je zelo široko in zahtevno, vendar je za potrebe domače lekarne dovolj, da spoznamo in osvojimo le nekaj osnovnega znanja. Prav tako ni nujno, da se vsega naučimo naenkrat. Začnimo počasi in z manj zahtevnimi ter pogostejšimi zdravstvenimi stanji, kot je na primer boleče grlo ali prehlad. Sledimo spodnjemu seznamu in čez čas bomo postopoma zgradili svojo dobro založeno domačo lekarno.
Vsi že vemo, da vitamin C pomaga pri prehladih in pri krepitvi imunskega sistema, vendar pa je poleg tega odgovoren še za veliko drugih operacij v telesu. Verjetno je kljub vsemu eden izmed najbolj zapostavljenih vitaminov, ki bi mu morali nameniti več pozornosti tako v jesensko-zimskem času kot tudi tekom celega leta.
Vsi iščemo načine, s katerimi bi okrepili svoj imunski sistem. Običajno najprej pomislimo na povečan vnos vitamina C ali vitamina D, ampak pozabimo ali pa ne vemo, da ima pri močnem imunskem sistemu pomembno vlogo tudi cink. Ta mineral je esencialen za naše telo.
Katarina Miklavc, mag. prehrane v kratkem video posnetku predstavlja ključne lastnosti beljakovin. Kaj so beljakovine, zakaj jih potrebujemo in koliko jih potrebujemo zaužiti dnevno, kakšna je njihova vloga v našem telesu in v katerih živilih jih najdemo? Predstavitev presnih ekoloških beljakovin Sunwarrior in recepti za uporabo beljakovin v jedeh.
Dandanes o kolagenu slišimo in beremo vsepovsod. Dobimo ga lahko v obliki prahu, v obliki prehranskih dodatkov, krem in podobno. Tvorba kolagena je nujna za zdrave lase, kožo, sklepe, zobe in mišice.
Ko govorimo o pojavu raznih bolezni, je pomembno, da okrepimo svoj imunski sistem že preventivno in ne čakamo, da zbolimo. Zdrav imunski sistem pomeni manjše tveganje za pojav gripe in drugih virusnih okužb.
Odpornost telesa je zmožnost organizma, da se bolj ali manj uspešno bori z virusi, bakterijami in ostalimi bacili, ki bi lahko ob vstopu v telo privedli do bolezni. Velikokrat se niti ne zavedamo, katere stvari počnemo na dnevni bazi, ki krhajo naš imunski sistem. V stresnih okoliščinah, v katerih živimo dan danes skoraj vsi, sta prvi dve točki še posebej pomembni.
Vabimo te, da se nam v soboto, 20. avgusta 2002, na Pogačarjevem trgu v Ljubljani, pridružiš na Vegafestu: največjem slovenskem festivalu veganstva in trajnostnega načina življenja, ki bo letos praznoval DESETO obletnico!
V zadnjih mesecih se iz dneva v dan soočamo z velikim številom naraščajočih stroškov za logistiko in nabavne cene izdelkov , proizvajalci pa za surovine in embalažo. Zato žal ne bomo mogli ostati izjema v panogi, ki že mesece povečuje prodajne cene, saj se zaradi razmer na domačem in svetovnih trgih povišanju prodajnih cen v celotni panogi ni mogoče izogniti.
Prva in najboljša hrana za novorojenega dojenčka je seveda materino mleko. V Sloveniji se v zadnjih letih zelo vzpodbuja dojenje, saj se je prepoznalo, kako pomemben vpliv ima dojenje na otrokov razvoj. Ključnega pomena je dojenje znotraj prve ure po rojstvu, torej v t.i. zlati uri po porodu. Dokazano je, da obstaja povezava med uspešnostjo dojenja v kasnejših mesecih otrokovega življenja, če se dojenček uspe podojiti znotraj prve zlate ure.
Mleko, ki se proizvaja v dojkah v prvih dneh po porodu, imenujemo kolostrum ali mlezivo. Iz dojk se izloča nekje tri do štiri dni. Po tem obdobju se začne izločati t.i. prehodno mleko in nato zrelo mleko, ki se od mleziva zelo razlikujeta. Posebnost mleziva ni samo drugačna hranilna sestava, temveč tudi značilna zlato rumena barva. Ali veste, zakaj je temu tako?
Vita je podpornica zdravega življenjskega stila, k čemur spadajo redni treningi in uravnotežena prehrana. Proteini Sunwarrior Clean Greens so njen najljubši način, da v prehrano vnese večjo količino proteinov. Raznolika prehrana je osnova zdravega življenja, a če imaš aktivno življenje, kot ga ima Vita, so kvalitetni proteini več kot zaželeni.
Porast kroničnih nenalezljivih bolezni je iz leta v leto bolj zaskrbljujoč. Naraščajoče število primerov s tovrstnimi boleznimi postavlja medicino pred nove izzive in zahteva iskanje novih drugačnih načinov zdravljenja. Kot ena izmed obetavnih smeri se je izkazalo zmanjševanje kroničnega vnetja z uporabo naravnih zdravil, med katere spada tudi fulvična kislina.
Fulvična kislina je skupek različnih sestavin, poznanih kot zemeljske substance, ki so stranski proizvod razkroja organskih snovi, ki ga nenehno opravljajo mikroorganizmi v prsti. Alternativna medicina in sodobne raziskave kažejo, da lahko fulvična kislina modulira imunski sistem, vpliva na oksidativno stanje celic, pomaga pri hitrejši absorpciji hranil in izboljša delovanje prebavnega trakta.
Že 8. tradicionalni dogodek Vikend Zate, ki se je odvijal v mesecu juniju, smo preživeli v družbi pozitivne energije izjemnih žensk - zvestih vadečih Alenke Košir, ki vsako leto na morju organizira oddih za sprostitev. Na povabilo Alenke smo se odzvali z degustacijo Sunwarrior napitkov in predavanja o beljakovinah. Naša sodelavka Katarina Katanec je že v petek popoldan za vse udeleženke pripravila poučno predavanje o vlogi in pomenu beljakovin za mladosten videz in regeneracijo telesa.
Po definiciji so probiotiki živi mikroorganizmi, ki ob zaužitju v zadostni količini dokazano ugodno učinkujejo na zdravje. Preprosteje so to tiste »dobre« in koristne bakterije, ki pomagajo pri vzdrževanju zdrave in optimalne črevesne mikrobiote in posledično črevesja. Med probiotiki najpogosteje najdemo mlečno kislinske bakterije iz rodu Lactobacillus iz Bifidobacterium, uporabljajo pa se tudi druge bakterije in kvasovke. Probiotični mikroorganizmi so odporni proti želodčnemu soku in žolčnim kislinam, zato preživijo prehod skozi prebavila. Ko dosežejo debelo črevo, se tam namnožijo in blagodejno učinkujejo na zdravje.
Encimi so vrste aminokislin oz. beljakovin, ki delujejo kot katalizatorji (snovi, ki pospešujejo kemijske reakcije) in sodelujejo v skoraj vseh fizioloških procesih v telesu. Encime prepoznamo po svojih značilnih imenih, katerim je skupna končnica -aza oz. -aze. Znano je tudi, da encimi katalizirajo več kot 5000 biokemijskih vrst reakcij v telesu.