Naročite se na naše novice in prejmite kupon za
-7% popust na celoten nakup.
-7% popust na celoten nakup.
Ovseni kosmiči veljajo za odlično živilo, saj zaradi visoke vsebnosti prehranske vlaknine in beta glukanov v ovsenem zrnu zmanjšujejo raven skupnega holesterola v krvi. Vlaknine pa nam pomagajo tudi do bolj urejene prebave in daljšega občutka sitosti. Ovseni kosmiči so dober vir kompleksnih ogljikovih hidratov: zato vas bo taka pečena kaša za zajtrk ves dan oskrbovala z energijo.
Največji čar te pečene ovsene kaše je, da se ti zdi, kot da zajtrkuješ borovničevo pecivo, v resnici pa dan začenjaš na najboljši možen način - z nadvse zdravim in hranljivim zajtrkom.
Čas praznikov in buč je tu. Če imate ta vikend čas, poskusite s tem preprostim receptom. Buča in čokolada sta odlična kombinacija v tem receptu, ki ga lahko v nekaj minutah preizkusite tudi sami. Ti muffini so sočni, brez jajc in mleka, sladki, čokoladni koščki pa dodajo piko na i, da je okus še bolj poln.
Če ste velik ljubitelj palačink, a hkrati želite bolj zdravo, hranilno različico puhastih beljakovinskih palačink, vas spodbujam, da vanje vmešate bučni pire ali naribate korenček. Te palačinke so tako dobre, da jih bodo jedli tudi tisti otroci, za katere od strank pogosto slišim, da ne marajo zelenjave.
Bi za praznike naredili sladico, ki je nekoliko drugačna? Poskusite bogato vegansko čokoladno bučno pito, ki je polna okusov čokolade in buč in morda postane to nova, dobrodošla popestritev vašemu prazničnemu pogrinjku.
Rižev narastek je jed naših babic. A to seveda ni klasičen babičin recept, saj je prilagojen tako, da ga lahko brez vsakršne slabe vesti poješ za zajtrk, tudi če se prehranjuješ vegansko. Kljub prilagoditvam, ki v resnici še poenostavijo postopek priprave, pa je končni rezultat po okusu še vedno zelo podoben originalu.
Jesen na krožniku nam pričarajo prav buče, ki se vrhunsko obnesejo tako v slanih kot sladkih jedeh. V tej jesenski smuti skledi navdušujejo ne le z barvo, ampak tudi z okusom. Že po čudoviti oranžni barvi lahko sklepamo, da so buče dober vir beta karotena (vitamina A).
Miso je japonska tradicionalna juha, narejena iz fermentiranega riža, ječmena ali/in soje. Odličen jesenski recept za juho, ki vas bo pogrela in pomagala proti izgorelosti nadledvične žleze.
Jesen nam poleg čudovitih oranžno-rumenih barv postreže tudi z bučami, ki jih lahko uporabimo na 1001 način. Iz njih lahko naredimo bučno miso juho, bučno pito, bučne muffine ali belo kavo z bučo. Sliši se morda nekoliko nenavadno, a verjetno ste že slišali za slavni ameriški pumkin spice latte?
Tako kot vse ostalo, tudi lase hranimo od noter navzven. Posebej ob menjavi letnih časov jim bo kura z vsakodnevnimi takimi kašicami zelo koristila, svojo hvaležnost pa bodo s hitrejšo rastjo in večjim sijajem vaši lasje izkazali že par tednov po njej.
Vsi smo že slišali za brownije, manj poznani pa so blondniji- kolački, ki so jim sicer podobni v teksturi, po barvi pa so svetlejši (od tod tudi izhaja njihovo simpatično poimenovanje). Tokrat z vami delimo recept za dišečo izvedbo blondijev s krasno jesensko noto, ki jo lahko dosežemo tudi brez vsakršnega dodajanja olja ali sladkorja.
Veš, kako poskrbeti za dobro regeneracijo po telesni vadbi? Ker lahko intenzivni trening (sploh z utežmi) povzroči mikro poškodbe na mišicah, je smiselno in bistvenega pomena, da po vadbi telesu zagotovimo dovolj aminokislin, ki poskrbijo za regeneracijo in vzdrževanje mišične mase.
Z vami delimo prvi recept v seriji božanskih pečenih ovsenih kosmičev, ki jih lahko pričakujete na našem profilu v bližnji prihodnosti. Pri pečeni ovseni kaši gre za podobne sestavine kot pri klasičnih ovsenih kašah, le priprava in končni rezultat sta nekoliko drugačna. V kolikor te metode še niste preizkusili, vam toplo priporočamo spodnji recept za slastno beljakovinsko pečeno kašo z okusom bananinega kruha.
Osvežilne poletne lučke s tropskim pridihom za vroče poletne dni, ki vas bodo presenetile s svojim izjemnim okusom, saj so polna beljakovin, hkrati pa tudi ostalih gradnikov za kolagen. Okus ananasa in mete pa jim data osvežilno tropsko noto. Vsebuje samo 5 glavnih sestavin in zadostno mero beljakovin za popolno dopoldansko ali popoldansko malico. Priporočamo 2 lučki na osebo.
Obožuješ karamelne bonbončke tako kot jaz? Pa mousse-aste teksture, čokoladne namaze, vse vrste krem in sladoledov? Potem poskusi tole bombo, kombinacijo vsega naštetega. Jaz sem si jo privoščila kar v okviru kosila, po tem, ko sva z Markom pojedla enolončnico. Kdaj pac pase tudi tako :)
Cmoki so jed h kateri lahko pristopamo tudi na mnogo bolj polnovreden način, kot smo ga vajeni. Svoje cmoke pripravljam iz le 3 sestavin: krompirja, ovsenih kosmičev in poljubnega sezonskega sadja. No, za piko na i, sem jih na koncu, namesto v klasičnih drobtinah, povaljala v mešanici kokosove moke, datljevega sladkorja in hibiskusa v prahu- ta prispeva živahno barvo + čudovita hranila, ki pomagajo k lepši in bolj žareči koži.
Ta panna cota je brez mlečnih izdelkov, narejena iz kokosovega mleka in probiotikov. Je izredno rahla, rahlo prebavljiva, brez glutena in rafiniranega sladkorja. Zelo okusna jesenska sladica.
Kremast, bananin sladoled z rastlinskimi proteini in slano karamelo.Tak sladoled bi bil lahko na jedilniku vsak dan. V zamrzovalniku imejte vedno na voljo polno posodo zamrznjenih banan, zato je njegova priprava res hitra, rezultat pa tako božansko kremast. Vsebuje samo polnovredne zdrave sestavine. Vsi, ki ste vsak dan športno aktivni in vam po napornem treningu paše velika skodelica sladoleda, poskusite s tem preprostim receptom.
Ta veganska pita je zadnje čase moje najljubše kosilo, malica ali večerja. Jedla bi jo lahko kadarkoli v dnevu. Tako dobra, sočna, a hkrati brezgrešna, da si jo lahko privoščite tudi v času hujšanja. Ker vsebuje tofu, ki je odličen vir beljakovin in hkrati veliko zelenjave, jo zlahka vključite v vaš dietni jedilnik.
Osvežilna in preprosta sladica za poletne dni, ki vas bo nasitila, saj je polna beljakovin. Proteinski mocha tiramisu je enostavnejši način priprave klasičnega tiramisuja. Vsebuje samo 6 sestavin in več kot 20g beljakovin na porcijo.